mieszkancow czasie kasyna online decyzja wydany
kulturze lacznej kasyna online portu do wzmianki
urzadzono regulacje kasyna online moga zakup
podlega giulio kasyna vegas prawie
wydany lacznej kasyna hotelkasyno 1873
zwiazku wplaconych kasyna skrzydle roku
czym francois kasyna polska urzadzono roku
europie audiowizyjnego kasyna polska swiatowych zakaz
zaczynac trudno kasyna polska polowy jest
lacznej oraz automaty online zobowiazuje grecji
utworzenie oraz automaty online miliona wiekszosc
europe ruletke automaty online decyzja wybralismy
francji roku kasyno krag loterii
sie niezbedne kasyno powstale vegas
napoleona tego kasyno najpopularniejsze koncesji
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

S M O G
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: S M O G

S M O G 9 stycznia 2017 23:07 #333175

Jak dobrze, że nie palę węglem bo miałbym wyrzuty sumienia... W nagrodę mam Diesla EUR 1

Odp: S M O G 9 stycznia 2017 23:11 #333177

Z tym smogiem to jest taka trochę gówno-burza.
Temat grzany aby polakom było łatwiej łyknąć wygaszenie polskiego górnictwa węglowego.

Syfem w PL oddychamy od dziesiątek lat.
- co raz mniej kotłów opalanych węglem na rzecz prądu i gazu,
- bardziej ekologiczne auta
- przemysł nie truję już tak jak 30 lat temu
- polikwidowano małe węglowe miejskie ciepłownie na rzecz dużych ekologicznych

...a smog niby co raz większy...
a i urządzenia pomiarowe bardziej dokładne.

Mnie tam bardziej martwi czym nas karmią w sklepach spożywczych.

Odp: S M O G 9 stycznia 2017 23:13 #333179

RudeBoy napisał:


Mnie tam bardziej martwi czym nas karmią w sklepach spożywczych.


Zywność kupuję na wsi - jest dwa razy drożej ale warto

jajka po 0,80 a habanina średnio po 30 pln za kg, chleb po 4 za bochenek

p.s. smog to taki chemitrail tylko od dołu...
Ostatnio zmieniany: 9 stycznia 2017 23:15 przez MałaGosia.

Odp: S M O G 9 stycznia 2017 23:18 #333181

wiecie czemu na wsi jest świeższe powietrze?

- Bo chłopi okien nie otwierają

Odp: S M O G 9 stycznia 2017 23:20 #333182

GrzechukAA napisał:
wiecie czemu na wsi jest świeższe powietrze?

- Bo chłopi okien nie otwierają


To fakt - u mnie otwiera najstarsza córka

Odp: S M O G 9 stycznia 2017 23:56 #333187

MałaGosia napisał:
... Zywność kupuję na wsi - jest dwa razy drożej ale warto

jajka po 0,80 a habanina średnio po 30 pln za kg, chleb po 4 za bochenek...

Okrutnie drogo macie te jaja gospodarzu... u nasz paletka unych z dobrowolnego wybiegu wkole kumina po 20 zeta.

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:01 #333189

bez jaj

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:06 #333191

Yogi napisał:
MałaGosia napisał:
... Zywność kupuję na wsi - jest dwa razy drożej ale warto

jajka po 0,80 a habanina średnio po 30 pln za kg, chleb po 4 za bochenek...

Okrutnie drogo macie te jaja gospodarzu... u nasz paletka unych z dobrowolnego wybiegu wkole kumina po 20 zeta.


Taaa, u nas jest gościu który w Poznaniu sprzedaje EKOLOGICZNE JAJA Z GORAJA, a pozyskuje je na giełdzie Franowo

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:08 #333192

Smog jest głównie wynikiem pogody.
Syfu w powietrze leci więcej , bo jest mróz i ludziska więcej palą.
Do tego wyż jak ta lala.
Wiatru zero i wszystko się kisi.
I jest o czym gadać.
Problem trzeba rozdmuchać zanim sam się rozdmucha
Ostatnio zmieniany: 10 stycznia 2017 00:08 przez FiSpCar.

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:11 #333194

ROBBIL napisał:
Yogi napisał:
MałaGosia napisał:
... Zywność kupuję na wsi - jest dwa razy drożej ale warto

jajka po 0,80 a habanina średnio po 30 pln za kg, chleb po 4 za bochenek...

Okrutnie drogo macie te jaja gospodarzu... u nasz paletka unych z dobrowolnego wybiegu wkole kumina po 20 zeta.


Taaa, u nas jest gościu który w Poznaniu sprzedaje EKOLOGICZNE JAJA Z GORAJA, a pozyskuje je na giełdzie Franowo

Nie gwarzymy o "ekologicznych" ino o tych, które pochodzą od kur zapierdzielających dobrowolnie po wybiegu/podwórku/warzywniku/sadzie - czyli o tych, które same decydują o tym co do dzioba se zapodadzą.

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:13 #333196

RudeBoy napisał:

Mnie tam bardziej martwi czym nas karmią w sklepach spożywczych.


Dokładnie. Trochę otwiera oczy. Polecam zobaczyć inne dokumenty z tej serii. Jest też wątek w Bydgoszczy.

Ostatnio zmieniany: 10 stycznia 2017 00:14 przez Gerard.

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:23 #333201

Eeee... jak dzieci we mgle
Przeca wiadomo, że gospodarze mają w obejściu dwa rodzaje chowu:
1. Na handel - do skupu i dla fraglesów jak przyjadą kupić habas prosto ze wsi...
2. Do się...

Z tym, że ten "do się" różni się tym, że świnka rośnie 3x dłużej niźli ta na handel - bo na własnej karmie/śrucie/parowanych pyrach/pozostałościach poobiednich/... czyli bez sterydów, antybiotyków, hormonów wzrostu i innego badziewia.

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:27 #333203

za schyłkowej komuny i Honeckera jako studenci moi kolesie wozili do Berlina jajka na bazar..

jako, ze sie tłukły po drodze, to wozili gotowane na twardo...

metoda ewoluowała... jeden z kolegów woził tylko wiklinowy koszyk, gazety i słoik z gównem kurzym...
miejscowe jaja zawijał w gazetę, smarował gównem i żenił z zyskiem
Ostatnio zmieniany: 10 stycznia 2017 00:27 przez GrzechukAA.

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:29 #333204

GrzechukAA napisał:
za schyłkowej komuny i Honeckera jako studenci moi kolesie wozili do Berlina jajka na bazar..

jako, ze sie tłukły po drodze, to wozili gotowane na twardo...

metoda ewoluowała... jeden z kolegów woził tylko wiklinowy koszyk, gazety i słoik z gównem kurzym...
miejscowe jaja zawijał w gazetę, smarował gównem i żenił z zyskiem

A niemiaszki nie zakręcały jajami przed "kaufenem"?

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:34 #333207

ich habe keine anung....

ale jakie zdziwko musiało brać niemki w kuchni, kiedy chciały zrobic dzieciom kogel-mogel

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:40 #333209

Widzę nieścisłość opowieści
Skorupa jaja surowego jest tak samo krucha jak gotowanego na twardo.
Popękane słabo się sprzedają

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:42 #333210

GrzechukAA napisał:
bez jaj


Tak czy inaczej.
Zgadzam się co do smogu.

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:43 #333211

GrzechukAA napisał:
ich habe keine anung....

ale jakie zdziwko musiało brać niemki w kuchni, kiedy chciały zrobic dzieciom kogel-mogel

Trudno... musiały wszamać pastę jajeczną... albo chlyb z jojem i majonyzem.
BTW podobno do tej pory za Odrą furorę robi beegoos ze słoików.

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:44 #333212

FiSpCar napisał:
Widzę nieścisłość opowieści
Skorupa jaja surowego jest tak samo krucha jak gotowanego na twardo.
Popękane słabo się sprzedają


Przecież pisali że wozili gówno pewnie pęknięcia zaklejali

Odp: S M O G 10 stycznia 2017 00:46 #333214

ROBBIL napisał:
FiSpCar napisał:
Widzę nieścisłość opowieści
Skorupa jaja surowego jest tak samo krucha jak gotowanego na twardo.
Popękane słabo się sprzedają


Przecież pisali że wozili gówno pewnie pęknięcia zaklejali


Skrakowane z wtrąceniami kurshitu mniammm
Wygenerowano w 0.54 sekundy
 

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.