kapec napisał:
Maniek, a we no rozpisz dokladnie cos ty tam zaadaptowal? Skad taki plastik, ten pizdryk na ktorym to wisi to jak krecone i gdzie?
hmmm roboty z tym było tyle że..... nie wiem czy zajęło mi to więcej niż 5 minut

uchwyt zanabyłęm w jakimś sklepiku z chinskimi akcesoriami do telefonów. Oczywiście była do tego tez przyssawka która skończyła jako wieszak na tylnej szybie, gdyż w żaden sposób nie dało się zamontować tego na przedniej szybie nie zasłaniając sobie widoczności. Pozostała stopka z zestawu, która to została wsunięta w szczelinę pod kratką wentylacyjną a dokładniej pod ten cały moduł który rusza się w górę i w dół (nie lewo i prawo) i to właściwie koniec operacji montażowej. Po małym teście na ulicach w koło domu nastąpił upgrade z wykorzystaniem samoprzylepnego rzepa czyli stopka została owinięta stroną męską a kawałek strony żeńskiej został przyklejony tuż przy wylocie z kratki
demontaż polega wyłącznie na wyciągnięciu stopki spod kratki. Ot i cała tajemnica.
Druga opcja (mniej stabilna) to było wciśnięcie stopki pomiędzy AIRbaga pasażera a deskę ale mnie niezbyt pasowało (po wyjęciu uchwytu, odkształcenie w airbagu wyrównuje się po jakimś tygodniu samoczynnie

)