wigga, Kanion Szaryński jest brany pod uwagę. Jest prawie po drodze, tylko że te prawie to dodatkowe jakieś 500km ale po drodze z Kanionu do Kirgizji jest błękitne jezioro Kaindy. Jeśli odpuścimy Tadżykistan, to pewnie pojedziemy
Próbuje zmęczyć temat zwiedzania Bajkonuru. Generalnie jest to możliwe podczas startu jakieś rakiety. Kosztuje jedyne ok 5tyś eyro

od osoby. Jak bym sprzedał wszystkie landy, zastawił nerkę

to była by szansa żeby zobaczyć

Niestety nie mogę znaleźć za ile i czy jest możliwe zwiedzanie baz poza terminem startu. Na miejscu nic się nie załatwi. Trzeba załatwiać przepustkę min 55 dni przed wejściem.
kacmil, do okoła Kaspijskiego bardzo ambitny plan

O Iran bym się nie martwił jak wam wizę dadzą. W piątek byłem na prezentacji laski co ma faceta z Iranu i była tam kilka razy. Bardzo przyjaźni Ludzie, kraj bardzo zróżnicowany pod względem przyrodniczo-widokowym, tylko odległości wielkie. Ale paliwo bardzo tanie. Jak się przestrzega przepisów nikt niczego się nie czepia i wszyscy chcą pomagać. Gorzej może być chyba z Tadżykistanem. Kiedyś czytałem jakąś relacje i jakoś z problemami tam szło. Pewnie wiesz, ale jak by co macie statek/prom "Gulf" z Azerbejdżanu do Kazachstanu.
Tomku, do ciebie już mam zestaw pytań
Jak masz nadczas na szukanie, albo wiedzę, to dawaj namiar na jakieś atrakcje dla dziewczyn. Jakiś aquapark, park rozrywki. Ja szukam ale nic nie mogę znaleźć
Na Tadżykistan się nie upieram, szukam różnych opinii

Jak bym miał czas i jechał bez dzieciaków to bym na pewno jechał.
Tak, towarzystwo jak najbardziej. Chłopaki co chcą jechać niby, planują przeloty 500-600 km dziennie

Czyli dojazd do Kirgizji 10 dni

Jak dla mnie realny jest 1000 km.
Co do granic i Marzenki...nasuwa mi się jedno przysłowie;
"Gdzie diabeł nie może, tam Marzenkę pośle"
misha, właśnie tego wycisku dla psychik się obawiam u dziewczyn. Generalnie są twarde. W drodze do Gruzji czy na powrocie chyba ani razu nie padło pytanie "A daleko jeszcze" Troszkę czekam na twoje foty/relacje z twojego wyjazdu.
tzablo, na razie jest 35 dni przewidziane. Możliwe że uda się przedłużyć o 2-3, ale to będzie dopiero wiadomo pod koniec wyjazdu.