Chudy napisał:
Arturrr napisał:
Chudy, wylooozuj.
Pytanie Kazikbara trochę uzasadnione jest ze względu na niemałą wartość bagażnika,
którą podałeś.
A nawet, jeśli nie zgadzasz się z takim potraktowaniem Twojej oferty, albo węszysz
(i słusznie) szyderę, to Twoja reakcja i argumentacja są mocno przesadzone,
jak na niewinny komentarz. A przede wszystkim są mooooocno nieeleganckie.
Czy był czas przywyknąć w necie do takich odzywek?
Nie, nie przywykłem i protestuję.
Może trochę mnie poniosło.
To odpowiedz mi, proszę na przykładową sytuację, prowadzisz sklep, przychodzi do Ciebie klient i chce kupić jabłko, podbiega gość z lewej strony i mówi do tego klienta, panie nie kupuj tego jabłka, bo ja to jabłko ma dwa razy tańsze. Przypuszczam, gdyby taka sytuacja miała miejsce np. na jakiejś giełdzie ze szpejem, gdzie leży wystawiony bagażnik, przed nim kartka, że kosztuje tyle i tyle, wątpię, żeby kolega podszedł do mojego stoiska i krzyczał ludzie, ten bagażnik nie jest tyle wart. Niestety to jest minus mniejszej czy większej anonimowości w sieci. Jeśli nie jestem zainteresowany danym przedmiotem do kupna to mi to ryba, gość niech sobie sprzedaje, za ile chce, jak jestem, to pytam go się zazwyczaj na prv, czemu tyle i czy jest możliwość targowania.
No widzisz, to nie jest tak do końca, że sprzedaje za ile chce, a reszta "buzie" w kubeł.
To jest forum, działa, a przynajmniej mi się tak wydaje, że tak powinno działać, trochę inaczej, nie tylko jako "tablica ogłoszeniowa".
Według mnie handlarze "zabili" już nie jedną fajną inicjatywę, forum, grupę w mediach społecznościowych.
Dlaczego maiałem problem z trzymaniem "buzi krutko'?
Może nie jestem aktywnym, ale chyba długoletnim członkiem tego Forum i miłosnikiem Land Rovera, a z całą pewnością Discovery 2.
Ale pamiętam swoje początki, też na tym forum.
Kiedy to "formuowicz", a tak naprawdę handlarz tutaj swego czasu obecny wcisnął mi sterowanie diff-lockiem do automata, pomimo tego że wielokrotnie pytałem się czy będzie pasowało do manuala i widział że po odbour takowego manualem przyjechałem.
Co do ogłaszanego bagażnika i jego ceny.
Zostało powyżej wspomniane dzieło Władka.
Nie jestem jego "przedstawiecielem handlowych" ale wieloletnim użytkownikiem stworzonego przez niego bagażnika.
Możemy merytorycznie poklikać o wadach i zaletach.
Pozdrawiam wszystkich.
Kazik