TEMAT: Zakup samochodu, a może najem albo leasing?
Zakup samochodu, a może najem albo leasing?
19 kwietnia 2024 09:18 #499824
Planuję zakup nowego samochodu i zastanawiam się nad formą finansowania. Nad leasingiem, nad wynajmem albo nad kredytem. Ogólnie o ile leasing wydaje się korzystną opcja w stosunku do firm, to w przypadku osób fizycznych już nie jset tak opłacalny.
Widziałem, że w ostatnim czasie coraz wiecej osób bierze auto w najem. I coraz więcej niezależnych marek ma swoją własną ofertę.
W tym roku jeszcze planuje wziąć następny samochód po moim obecnym. Wcześniejszy brałem w kredycie 50/50 ale nie wiem czy aktualnie to się opłaca z uwagi na utratę wartości. Samochód chcę użytkować tak do max 3 lat a potem pewnie będę brał znowu inny.
Jakieś doświadczenia?
Odp: Zakup samochodu, a może najem albo leasing?
20 kwietnia 2024 09:36 #499827
Ja korzystam z klasycznego leasingu z wykupem w sensownej cenie np 1do 5 % i jak sie zmienia sytuacja finansowa masz juz auto spłacone albo blisko konca spłaty, wynajmy mnie nie przekonują, niska rata w trakcie a wykup około 50-70% fury na końcu lub kolejna do wynajęcia wiec ciągle płacisz nie mając nic.
Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.
Informacje o polityce prywatnosci.
Ta strona korzysta z plików cookie. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą polityką prywatności. Jeśli nadal korzystasz z tej strony, zakładamy, że akceptujesz warunki naszej polityki prywatności. Przeczytaj naszą Politykę Prywatności...