Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
PROFILAKTYKA

TEMAT: serwis Poznań

Odp: serwis Poznań 12 czerwca 2016 22:56 #296782

traky napisał:
Może to o niego chodzi ...

Odp: serwis Poznań 12 czerwca 2016 22:58 #296783

Zadzwoń rano t0 Ci podam nr

Odp: serwis Poznań 3 czerwca 2020 08:05 #474003

Odgrzeję kotleta
Jako, że Elmer się w zasadzie wycofał to gdzie teraz można tydy pińć serwisować w Poznaniu?

ps. i pytanie drugie, poleci kto jakiegoś mechanika od young/oldtimerów?

Odp: serwis Poznań 3 czerwca 2020 08:32 #474004

Land Parts w Suchym lesie.
Autom / Michał w Poznaniu, Żarnowiecka 15.
SST w Długiej Goślinie.
(audycja zawierała lokowanie produktu)

Z Robbilem też pewnie można zagadać.

Odp: serwis Poznań 3 czerwca 2020 12:41 #474019

Osobiście to bym polecił Autom, co prawda tylko raz się tam serwisowałem bo na zewnątrz robię tylko to co wymaga dużego udźwigu, ale ujęło mnie podejście do klienta Robota też wykonana dobrze.

A ten young/old to jakiś konkretny?
Ostatnio zmieniany: 3 czerwca 2020 12:41 przez cooger.

Odp: serwis Poznań 3 czerwca 2020 13:13 #474020

No to drugi głos na ten "Autom"...
A ten young/old to by mi musiał ktoś zajrzeć do hamulców i ewentualnie też rzucić okiem na mechaniczny wtrysk w W126
to jeden temat, a drugi to ogarnąć głównie elektrykę w Fiacie 500 - co prawda tą pięćsetkę miałem sobie sam dłubać, ale ciągle brak czasu...

Odp: serwis Poznań 3 czerwca 2020 13:29 #474021

Ja robię ostatnio naprawy w serwisie bosch gdzie serwisuję osobówki od kilkunastu lat. Jest tam mechanik, który ogrania LR a w sprawach szczegółowych konsultuję się z kolegami z forum. Udaje się gładko ogarnąć dużo pierdół typu wymiana zamka w drzwiach, wymiana rozrządu, okresowe wymiany płynów, wymiany elementów zaawieszenia czy układu kierowniczego itp.

Odp: serwis Poznań 3 czerwca 2020 13:57 #474022

Do mechanicznego wtrysku to musisz mieć fachowca w temacie. Tego nie zrobi ktoś pierwszy z brzegu. Elektrykę to przeciętny elektrocmechanik, przecież w 500 to pięć kabli na krzyż.

Odp: serwis Poznań 3 czerwca 2020 14:59 #474023

Arturrr napisał:
Robbilem też pewnie można zagadać.

O chińskich zamiennikach na pewno

Odp: serwis Poznań 3 czerwca 2020 17:02 #474024

wigga napisał:
Arturrr napisał:
Robbilem też pewnie można zagadać.

O chińskich zamiennikach na pewno

Możesz wyjaśnić?

Odp: serwis Poznań 3 czerwca 2020 17:35 #474029

a co tu wyjaśniać...
sam wielokrotnie pisałeś, że orginalnych części już nie ma, więc w czym rzecz???
kto sieje wiatr, ten zbiera burzę

Odp: serwis Poznań 3 czerwca 2020 19:29 #474035

wigga napisał:
a co tu wyjaśniać...
sam wielokrotnie pisałeś, że orginalnych części już nie ma, więc w czym rzecz???
kto sieje wiatr, ten zbiera burzę

Widzie że kolejny z szklaną kulą na LK, co wie co kto robi, co zakłada, co myśli i co załatwia i z kim

No i "pięknie" dorobiona teoria do jakiś dawnych wypowiedzi. Zpisałeś już się do Pisiorków? Czy jesteś na etapie prania mózgu?

Odp: serwis Poznań 3 czerwca 2020 20:34 #474038

Szczerze to nie interesują mnie Twoje problemy emocjonalne

Odp: serwis Poznań 4 czerwca 2020 06:48 #474053

wigga napisał:
Szczerze to nie interesują mnie Twoje problemy emocjonalne

Mnie Twoje też nie. Tylko spoko chłop z ciebie, a ostatnio w prawie każdym wątku coś ci nie pasuje.

Odp: serwis Poznań 4 czerwca 2020 23:40 #474092

cooger napisał:
Do mechanicznego wtrysku to musisz mieć fachowca w temacie. Tego nie zrobi ktoś pierwszy z brzegu.

Wiem, przerabiałem ten temat w SAAB-ie krokodylu, jak mi jeden taki fachowiec zdeklarował się, że wyreguluje to tak "wyregulował", że już auto o własnych siłach od niego nie wyjechało... Mało kto się na tym zna i potrafi.

cooger napisał:
Elektrykę to przeciętny elektrocmechanik, przecież w 500 to pięć kabli na krzyż.

Tak i dlatego sam to chciałem sobie ogarnąć, ale auto pół roku stoi i ciągle brak czasu

Odp: serwis Poznań 5 czerwca 2020 14:24 #474113

magnes napisał:
Odgrzeję kotleta
Jako, że Elmer się w zasadzie wycofał to gdzie teraz można tydy pińć serwisować w Poznaniu?

A co się stało z Elmerem?!! Przesiadł sie ma toyote prius?

Odp: serwis Poznań 7 czerwca 2020 01:07 #474168

Jack Owca napisał:
magnes napisał:
Odgrzeję kotleta

A co się stało z Elmerem?!! Przesiadł sie ma toyote prius?

Mietkiem jeździ, Disco już raczej za nieruchomość robi, Defa sprzedał, a w kwestii serwisu to niby w jakimś korpo się zatrudnił i maszyny budowlane naprawia teraz i już mu chyba brak czasu i chęci na dłubanie jeszcze w starych land roverach... szkoda wielka, bo miałem pełne zaufanie do niego i auto zawsze było ogarnięte na tip-top...

Odp: serwis Poznań 7 czerwca 2020 12:57 #474177

Ale sercem jest przy Landku, w każdym razie w chwili wtopy pomoze.

Odp: serwis Poznań 8 czerwca 2020 21:52 #474259

Jack Owca napisał:
Ale sercem jest przy Landku, w każdym razie w chwili wtopy pomoze.

Myślę, że jak najbardziej tak, zresztą pewnie nadal będzie coś dłubał i pewnie nadal będę go molestował jak będę miał coś do zrobienia, ale to wtedy jak będę miał duuuużo czasu, na szybkie, krótkie tematy będę musiał poszukać innego adresu...

Odp: serwis Poznań 22 stycznia 2022 18:49 #489782

No więc co do Elmera to mam już dość...
Nie znam nikogo innego tak niesłownego, którego słowa i zobowiązania tak bardzo nic nie znaczą...
Szkoda
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.25 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.