Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
PROFILAKTYKA

TEMAT: serwis Poznań

Odp: serwis Poznań 22 stycznia 2022 19:45 #489783

Zostaje Autom u Michała Tomaszewskiego, albo Murowana lub kazdy inny zwykły mechanior

Odp: serwis Poznań 22 stycznia 2022 19:45 #489784

Każdy się może potknąć.
w PZ masz Automland i LandPartsów. Pod Obornikami jest jeszcze Barabol ale on nie robi już D3 i wyżej

Odp: serwis Poznań 22 stycznia 2022 20:44 #489786

Palor napisał:
Każdy się może potknąć.

Jasne, tylko że manianę którą odwalił w ten weekend to nie było potknięcie, a raczej to co zawsze tylko bardziej...
No szkoda kurde, długo miałem do Niego zaufanie i ...cierpliwość, ale wszystko ma jakieś granice.

Odp: serwis Poznań 24 stycznia 2022 14:33 #489813

magnes napisał:
Palor napisał:
Każdy się może potknąć.

Jasne, tylko że manianę którą odwalił w ten weekend to nie było potknięcie, a raczej to co zawsze tylko bardziej...
No szkoda kurde, długo miałem do Niego zaufanie i ...cierpliwość, ale wszystko ma jakieś granice.

Nie myli się tylko ten co nic nie robi, nie wiem o co poszło ale każdemu może się zdarzyć wtopa.

10-11 lat serwisujemy Landa u Elmera ale my z tych cierpliwych co się im zazwyczaj nie spieszy jesteśmy, bo nam Land na co dzień niepotrzebny a jak coś wyskoczyło to zwyczajnie wracaliśmy. Land to tylko maszyna a człowiek to tylko człowiek.
Ostatnio zmieniany: 24 stycznia 2022 14:37 przez chojny.

Odp: serwis Poznań 25 stycznia 2022 21:24 #489847

Ja osobiście polecam Autom / Michał. Ogarnął mi dużo rzeczy po kupnie Defa, wydaje się że nie naciągał i jak coś było gimelą do wymiany to od razu mówił "to trzeba", a tematy ze statusem "nie krytyczny" określał "wypadało by to zrobić". Zasadniczo ceny w PZ są wszędzie takie same i wycena przy przyjęciu auta jest orientacyjna.
Bardziej mnie zastanawia czemu w PZ nie ma warsztatu na godziny (kiedyś był) bo dużo rzeczy można by było samemu ogarnąć, a bez podnośnika ciężko.

Odp: serwis Poznań 26 stycznia 2022 08:46 #489852

Tomeq napisał:
Ja osobiście polecam Autom / Michał. Ogarnął mi dużo rzeczy po kupnie Defa, wydaje się że nie naciągał i jak coś było gimelą do wymiany to od razu mówił "to trzeba", a tematy ze statusem "nie krytyczny" określał "wypadało by to zrobić". Zasadniczo ceny w PZ są wszędzie takie same i wycena przy przyjęciu auta jest orientacyjna.
Bardziej mnie zastanawia czemu w PZ nie ma warsztatu na godziny (kiedyś był) bo dużo rzeczy można by było samemu ogarnąć, a bez podnośnika ciężko.

Kiedyś to były nawet takie metalowe najazdy przy parkingach aby w trasie naprawić auto jak coś padło.
Ostatnio zmieniany: 26 stycznia 2022 08:46 przez chojny.

Odp: serwis Poznań 26 stycznia 2022 17:12 #489858

Objechałem kiedyś wszystkie kompleksy garażowe w Poznaniu i nic nie znalazłem. Ktoś mi powiedział że spółdzielnie zlikwidować musiały bo przepisy i odpowiedzialność. Garaż z kanałem to też rarytas zwłaszcza jak potrzeba więcej niż 2m wysokości wjazdu.

Odp: serwis Poznań 26 stycznia 2022 17:20 #489859

Raz ze 30 lat temu skorzystałem z takiego kanału na osiedlu w Poznaniu. Tzn wjechałem na najazd, zszedłem na dół i chciałem wejść pod auto. Po jednym kroku się wycofałem. W kanale było głębokie na kilka cm olejowe błoto. Ludzie zlewali przepracowany olej w ziemię zamiast do bańki. Pewnie dlatego takie miejsca zostały zlikwidowane

Odp: serwis Poznań 26 stycznia 2022 18:17 #489860

Na DK 15/11 na odcinku pomiędzy Środą a Ostrowem Wlkp jedno takie się ostało.

Odp: serwis Poznań 29 stycznia 2022 09:48 #489913

chojny napisał:

Nie myli się tylko ten co nic nie robi, nie wiem o co poszło ale każdemu może się zdarzyć wtopa.

No właśnie chodzi o to "nic nie robienie", a nie wtopę jako taką...
Nie chce mi się tu opisywać dokładnie sytuacji, temat raczej do pogadania może kiedyś przy jakimś ognisku...

chojny napisał:

10-11 lat serwisujemy Landa u Elmera ale my z tych cierpliwych co się im zazwyczaj nie spieszy jesteśmy, bo nam Land na co dzień niepotrzebny a jak coś wyskoczyło to zwyczajnie wracaliśmy. Land to tylko maszyna a człowiek to tylko człowiek.

No ja podobnie z 10 lat pewnie, robił mi kilka Disco i jednego Jag-a, teraz miał robić drugiego, a już z Disco się też umawiałem... Szkoda mi bardzo, ale kompletnie niepoważny człowiek, ja jak się z kimś na coś umawiam to staram się dotrzymywać słowa, Elmer niestety zupełnie nie, ma to w dupie i nie widzi w tym żadnego problemu... Szkoda...

Odp: serwis Poznań 17 lutego 2022 16:27 #490320

Z mojego punktu widzenia w tej dyskusji został pominięty pewien ważny aspekt. Mamy warsztaty/ serwisy a z drugiej strony Człowieka mającego ogromny sentyment do marki, wiedzę i uczciwość... pracującego na co dzień etatowo niejednokrotnie z nadgodzinami... Jako serwisant powiem ze tak nieprzewidywalnych czasów nigdy nie było...
PS.
Moimi faworytami rankingu są: Land Parts oraz Automland choć ilekroć pomyśle nad złożonością operacji logistycznych to wybieram własnoręczne zmierzenie się z problemem.
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.28 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.