Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

ALKO ... czyli kto i co poleca jako trunki sytuacyjne ...
(1 przeglądających) (1) Gość
PROFILAKTYKA

TEMAT: ALKO ... czyli kto i co poleca jako trunki sytuacyjne ...

Odp: ALKO ... czyli kto i co poleca jako trunki sytuacyjne ... 29 lutego 2020 22:22 #467386

Stałość mego uwielbienia do angolskiej na myszach pędzonej jest niezmienna. Teraz Tullamore single malt wcześniej (dla rozgrzewki ) jedna szklaneczka Phoenix. Wczoraj sąsiad "uraczył" mnie Campsey by Auchan i teraz wiem jak smakuje korona wirus w płynie

Odp: ALKO ... czyli kto i co poleca jako trunki sytuacyjne ... 1 marca 2020 07:55 #467389

Yogi napisał:
wojteks07 napisał:
Yogi napisał:
Jakie preferujecie domowe sposoby na walkę z COVID-19?

Alko doustnie...

Ale jakie "alko"?
Uprasza się o precyzję wpisów.

Normalnie, pigwówka z rana

Odp: ALKO ... czyli kto i co poleca jako trunki sytuacyjne ... 1 marca 2020 09:41 #467390

Yogi napisał:

wygrzebane w sieci

"Mieszkający w Chinach Brytyjczyk Connor Reed, u którego stwierdzono zarażenie koronawirusem, odmówił w szpitalu przyjmowania antybiotyków. Jak twierdzi, pokonał chorobę pijąc gorącą whisky z miodem."

"koronawirusy typu sars i nowy 2019ncov wykazują powinowactwo do enzymów konwertazy angiotensyny- ACE2 i wspomniane badania wykazują, że chińscy mężczyźni mają ich więcej niż Biali czy Czarni (mała grupa badawcza)
Co robi owa angiotensyna 2? Powoduje silny skurcz mięśni i naczyń krwionośnych w płucach.
Czy to, że badani Chińczycy mieli w płucach tego enzymu więcej to kwestia genów, czy może raczej wytrenowania- mieszkania w smogu i zap... racowywania się na maksa, w stresie (przyspieszony oddech) w chińskich fabrykach?
Jeśli to drugie, to polscy pracownicy Januszexów żyjący w smogu nie moga czuć się bezpieczni.
Ostatecznie- każdy człowiek ma ten enzym w płucach i jest podatny na zarażenie.
Whisky (czy wódka) stale zwilżające błonę śluzową gardła nie wydaje się takim złym pomysłem (alkohol rozpuszcza osłonkę lipidową wirusa i rozkłada jego białka)."
Ostatnio zmieniany: 1 marca 2020 09:43 przez K_A_L_I.

Odp: ALKO ... czyli kto i co poleca jako trunki sytuacyjne ... 1 marca 2020 10:55 #467391

Czyli znów chlać trzeba
Ato przecież zzzzzzzłłłłłooooooooooooo

Odp: ALKO ... czyli kto i co poleca jako trunki sytuacyjne ... 1 marca 2020 11:10 #467393

K_A_L_I napisał:
Yogi napisał:

wygrzebane w sieci

"Mieszkający w Chinach Brytyjczyk Connor Reed, u którego stwierdzono zarażenie koronawirusem, odmówił w szpitalu przyjmowania antybiotyków. Jak twierdzi, pokonał chorobę pijąc gorącą whisky z miodem."

"koronawirusy typu sars i nowy 2019ncov wykazują powinowactwo do enzymów konwertazy angiotensyny- ACE2 i wspomniane badania wykazują, że chińscy mężczyźni mają ich więcej niż Biali czy Czarni (mała grupa badawcza)
Co robi owa angiotensyna 2? Powoduje silny skurcz mięśni i naczyń krwionośnych w płucach.
Czy to, że badani Chińczycy mieli w płucach tego enzymu więcej to kwestia genów, czy może raczej wytrenowania- mieszkania w smogu i zap... racowywania się na maksa, w stresie (przyspieszony oddech) w chińskich fabrykach?
Jeśli to drugie, to polscy pracownicy Januszexów żyjący w smogu nie moga czuć się bezpieczni.
Ostatecznie- każdy człowiek ma ten enzym w płucach i jest podatny na zarażenie.
Whisky (czy wódka) stale zwilżające błonę śluzową gardła nie wydaje się takim złym pomysłem (alkohol rozpuszcza osłonkę lipidową wirusa i rozkłada jego białka)."

Miałem ostatnio pogawędkę z doktorkiem co zajmuje się medycyną w podróżach. Obsługuje miedzy innymi Azja ekspres dla TVN. Najczęstrzą przypadłością podróżujących jest sraczka. Przyczyn jest kilka, od zmiany diety, innej flory bakteryjnej, po zatrucia. Generalnie wyszło że najskuteczniejszą metodą jest 5dziesiątka rano i wieczorem alko powyżej 40%

Odp: ALKO ... czyli kto i co poleca jako trunki sytuacyjne ... 3 marca 2020 22:27 #467607

Oooo, sraczka w podróży, znam, wiem.
Chyba dorzuciłbym stres. Paradoksalnie, bo wyprawa to przecież
przyjemność ma być. Ale remonty, przygotowania, wymiana paszportu w ostatniej chwili,
wizy, terminy, kolejne naprawy w noc przed wyjazdem. Znam, wiem...

Z koroną walczę - choćby i teraz - za pomocą polecanej przez Cobrę Balantines
a także maltową Glenlivet 15-sto letnią, bo w prezencie dostałem.
Wszelako bez miodu, ale może się skuszę. Nie mam potwierdzonych danych, czy bardziej
skuteczna jest whisky maltowa czy mieszana.

Panowie - ten wirus już jest u nas, bo dlaczego akurat u nas miałoby go nie być?
Szczególna opieka Najjaśniejszej Panienki? Albo mądrość naczelnego posła?
Sorry, to nie to. Oficjalnie mówi się o 101 diagnozowanych i o 90 hospitalizowanych.
No to po co ich hospitalizują? Media nie podają prawdy. Niektóre szpitale już tak.
I nie chodzi mi o panikę, tylko o zwyczajną ludzką świadomość. Myjcie ręce,
niekoniecznie specjalnymi płynami, które ze sklepów znikają w 5 minut. Zwykłe mydło
też rozpuszcza temu wirusu otoczkę lipidową. Kontakty trza ograniczać, może nie tak często
jak do tej pory chodzić do knajpy czy do kina. Dajcie sobie szansę, ale bez szaleństwa.
Wirus się wyprztyka w ciągu kwartału. Zrobi się cieplej, ale tak ponad 20 stopni, też będzie
mu gorzej. Gdzie jest granica korona-szaleństwa? Mi odwołano wyjazd w Europie, rekompensując
wszystkie poniesione przeze mnie koszty. Szaleństwo, czy jeszcze nie?

Whisky, piję za zdrowie.

Odp: ALKO ... czyli kto i co poleca jako trunki sytuacyjne ... 3 marca 2020 22:31 #467608

Aaaa, i ta kluczowa pięćdziesiątka jako metoda.

Mówią, że życie zaczyna się po pięćdziesiątce.
A jeszcze lepiej po dwóch.

Odp: ALKO ... czyli kto i co poleca jako trunki sytuacyjne ... 4 marca 2020 21:55 #467676

Arturrr napisał:
czy bardziej skuteczna jest whisky maltowa czy mieszana.

Jak, porównując Balentynę do Glenliveta, można mieć jakieś wątpliwości?

Odp: ALKO ... czyli kto i co poleca jako trunki sytuacyjne ... 4 marca 2020 23:11 #467680

Kwantowy napisał:
Arturrr napisał:
czy bardziej skuteczna jest whisky maltowa czy mieszana.

Jak, porównując Balentynę do Glenliveta, można mieć jakieś wątpliwości?

Wszystko zależy od tego, czym najpierw się znieczulił, albo od tego, czy nie pił w kanie galilejskiej.

Odp: ALKO ... czyli kto i co poleca jako trunki sytuacyjne ... 5 marca 2020 12:55 #467701

U mnie woda niestety nie zamienia się w wino.
Ale piję wino jak wodę, więc podobieństwo do wydarzenia w Kanie jest

Odp: ALKO ... czyli kto i co poleca jako trunki sytuacyjne ... 3 kwietnia 2020 06:13 #470660

Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.23 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.