Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
PROFILAKTYKA

TEMAT: filtr kabinowy

Odp: filtr kabinowy 8 marca 2019 22:35 #444022

b0ch3n napisał:
Po tym teście miałem mokrą gąbkę ("filtr kabinowy") więc myślę że to tamtędy dostało się te trochę wody. Stąd wnioskuję, że to od tego lania wody z węża, które jest testem mocno nad wyrost i taka ilość wody na przedniej szybie raczej w naturze się nie przytrafi

W każdym razie - jutro zdejmę maskę, podszybie, maskownice słupków A i postaram się dobrać do rynienek, to jeszcze raz wszystko przejrzę.

Zlikwiduj filtr kabinowy, nie będziesz miał mokrej gąbki - ino trochę więcej kurzu na podszybiu.
Ostatnio zmieniany: 8 marca 2019 22:38 przez Yogi.

Odp: filtr kabinowy 8 marca 2019 22:40 #444024

Na tym filmiku te maskownice nie wyglądają na takie trudne:

Chyba że jest coś o czym nie wiem?

Część wiadokości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A gąbkę jednak bym zostawił... Po zakupie D2 tak z tydzień jeździłem bez, i wtedy zrozumiałem że coś jest mocno nie tak i zainteresowałem się tematem

Odp: filtr kabinowy 8 marca 2019 22:41 #444025

b0ch3n napisał:
Po tym teście miałem mokrą gąbkę ("filtr kabinowy") więc myślę że to tamtędy dostało się te trochę wody. Stąd wnioskuję, że to od tego lania wody z węża, które jest testem mocno nad wyrost i taka ilość wody na przedniej szybie raczej w naturze się nie przytrafi

W każdym razie - jutro zdejmę maskę, podszybie, maskownice słupków A i postaram się dobrać do rynienek, to jeszcze raz wszystko przejrzę.

Jak wszystko rozbierzesz, to będziesz wiedział jak działa. Pod podszybiem masz blachę jakieś 10 cm niżej, po bokach masz odpływy. To że tam jest woda, nie znaczy że ma możliwość dostania do wentylatora/środka

wigga, jest zajebista różnica między przelewaniem wody przez maskę, a brodzeniem do poziomu maski

edyta

maskownice są kruche po latach. Zazwyczaj zostają dwa mocowania z trzech. Możesz zastosować np. klej do szyb gdzie jest urwane "uszko"
Ostatnio zmieniany: 8 marca 2019 22:44 przez ROBBIL.

Odp: filtr kabinowy 8 marca 2019 22:42 #444026

b0ch3n napisał:
Na tym filmiku te maskownice nie wyglądają na takie trudne:

wprawna ręka to i 2 krzyżaki w 20" na wale wymieni i granat rozbroi, tak, że tak

Odp: filtr kabinowy 8 marca 2019 23:02 #444039

b0ch3n napisał:
wigga DPFa masz czy co Ty tam płuczesz w tym wydechu?

Nie wiem jak inni, ale ja testowałem szczelność przedniej szyby, a dmuchawa dostała rykoszetem.

Przecież mówiłem

Odp: filtr kabinowy 10 marca 2019 00:01 #444067

ej, no ja też leje wodę z gumnownego węża na przednią szybę myjąc auto na podwórku
i wody w środku nie ma
a czy masz drożne otwory odpływowe w podszybiu, czy raczej tej części karoserii pod plastikiem podszybia?
tak, gdzie znajudją się mocowania złączek grzanej szyby?

Odp: filtr kabinowy 10 marca 2019 14:01 #444090

Yogi napisał:
b0ch3n napisał:

Zlikwiduj filtr kabinowy, nie będziesz miał mokrej gąbki - ino trochę więcej kurzu na podszybiu.

A efektem nie będzie zasyfienie nagrzewnicy?
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.19 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.