Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika
(1 przeglądających) (1) Gość
PROFILAKTYKA
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 22 grudnia 2020 12:18 #480969

W ternie nie bedzie sie grzał chyba ze podjazd na PIkuja czy Górę Kosia. Na autostradzie masz cały czas wysokie obciążenie. Jak nie ma przedmuchu to albo chłodnica albo wiskoza.

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 22 grudnia 2020 20:32 #480977

Lata temu w trzysecie miałem problem z wędrującym do góry wskaźnikiem temperatury. Pierwsza diagnoza w warsztacie - termostat. Wymienili. 100 zł w plecy. Wskazania temperatury dalej rosły. Rosły w trasie przy stałych obrotach silnika, ale spadały po przygazowaniu na biegu jałowym. Problem opisany w warsztacie - mówią - pompa wody. Wymienili. Prawie 300 zł w plecy. Następna w kolejce była chłodnica. Nawet nie wiem jaki był w tamtym czasie koszt zakupu i wymiany chłodnicy, bo mnie coś tknęło i podjechałem do miejscowego, dobrego elektryka od samochodów. Diagnoza - zgnita masa od akumulatora powodowała wariowanie czujnika temperatury. Naprawa - 20 zł. Nie wiem czy w tym przypadku będzie to samo ale sprawdzić chyba warto.

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 22 grudnia 2020 21:03 #480978

ROBBIL napisał:
Jak już jesteśmy przy chłodnicach, montował ktoś przed chłodnicami układ żaluzjowe jaka np. w Uazie? Ma być w D2 do jazdy w terenie, tak żeby zasłaniać chłodnice przed wjazdem w błoto. No i może była by to jakaś opcja zasłaniania chłodnicy w celu polepszenia temperatury silnika w D2

Pisz do Małej Gosi on to patent ma na osłonę chłodnicy, sam widziałem na LR Only testował

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 22 grudnia 2020 23:20 #480982

Coyote napisał:
ROBBIL napisał:
Jak już jesteśmy przy chłodnicach, montował ktoś przed chłodnicami układ żaluzjowe jaka np. w Uazie? Ma być w D2 do jazdy w terenie, tak żeby zasłaniać chłodnice przed wjazdem w błoto. No i może była by to jakaś opcja zasłaniania chłodnicy w celu polepszenia temperatury silnika w D2

Pisz do Małej Gosi on to patent ma na osłonę chłodnicy, sam widziałem na LR Only testował

Wartburg też miał "wertikale" sterowane z kabiny.

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 23 grudnia 2020 17:53 #480993

ROBBIL napisał:

Mam takie żaluzje z UAZa , chciałem motać do defa , ale rozchodziłem . Jak chcesz to mogę oddać na testy

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 23 grudnia 2020 21:46 #480999

Coyote napisał:
ROBBIL napisał:

Zrobiłem z siatki od moskitery takiej co się stosuje w kuchniach. Po kilku dniach LRONLY widziałem co mi się do chłodnicy nie dostało.

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 23 grudnia 2020 22:15 #481000

MałaGosia napisał:
Coyote napisał:
ROBBIL napisał:

Zrobiłem z siatki od moskitery takiej co się stosuje w kuchniach. Po kilku dniach LRONLY widziałem co mi się do chłodnicy nie dostało.

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 23 grudnia 2020 22:22 #481002

Dokładnie tak.

Ten patent posiada jeszcze drugi element dokładany na drogi niepubliczne, tworzy drugą warstwę i ochrania także reflektory. Moze gdzieś na zdjęciach z LRONLY ktoś złapał? Od 2015 roku zawsze miałem maskowanie przodu dodatkowe.
Ostatnio zmieniany: 23 grudnia 2020 22:26 przez MałaGosia.

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 24 grudnia 2020 12:06 #481005

Ja mam pod cały grill plastikowy w defie założoną siatkę drobniutka z ogrodniczego. Robi robotę

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 24 grudnia 2020 13:39 #481013

Pepek napisał:
Ja mam pod cały grill plastikowy w defie założoną siatkę drobniutka z ogrodniczego. Robi robotę

Rozmawialiśmy kiedyś o tym

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 27 grudnia 2020 18:39 #481063

u mnie sprawa wyglada tak... dobralem sie do chlodnicy i ja wyplukalem... duzo nie bylo ale przestal sie przegrzewac.. stawiam ze na wiosne i tak wleci nowa...
a co do baczka.. to albo jestem slepy.. albo jest w tym miejscu trojnik...
czy to wlasciwa lokalizacja w ktorej powinien byc baczek?
Załączniki:

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 27 grudnia 2020 18:41 #481064

Nasi już tam byli . Tak to jest to miejsce gdzie w oryginalu jest bączek

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 27 grudnia 2020 18:46 #481065

zanabyc i zalozyc? czy wiele to nie zmieni?

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 27 grudnia 2020 19:11 #481066

Ja wychodzę z założenia ,że jak inżyniery coś wymyśliły to fajnie to mieć na miejscu. Ale czy to coś zmieni w Twoim przypadku to nie wiem .

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 27 grudnia 2020 19:36 #481067

skoro nie padlo info o zadnym zlym kungfu to poczekam i wrzuce razem z chlodnica ...
dzieki wszystkim za sugestie i pomoc w rozwiazaniu bolaczek diskacza

dzieki

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 27 grudnia 2020 21:32 #481069

trójnik, aby zastąpić bączka, musi być co najmniej skurwiały

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 16 lipca 2021 19:15 #486574

wymiana chlodnicy rozwiazala wszelkie problemy

dziekowac

Odp: Niefortunna przygoda i ciag dalszy .... w d1 300 zacieplo - przegrzewanie silnika 16 lipca 2021 22:07 #486575

Zeszło ci troszkę
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.23 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.