Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Wymiana podkładek satelity difflock-a
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Wymiana podkładek satelity difflock-a

Wymiana podkładek satelity difflock-a 10 lipca 2010 22:29 #7036

** Ten wątek dotyczy dyskusji o artykule: Wymiana podkładek satelity difflock-a **

O:Wymiana podkładek satelity difflock-a 10 lipca 2010 22:31 #7037

Każdy o tym słyszał - ale nie każdy widział.. Te podkładki, a raczej ich brak - powodują zasadniczy luz w dyfrze.

O:Wymiana podkładek satelity difflock-a 10 sierpnia 2010 09:48 #8829

Jako że mój „redaktor” przestał współpracować i dostał jakowejś czkawki

stuka już zawsze rytmicznie i do taktu rozwijanej prędkości szczególnie mocno ten efekt słychać na wypiętych napędach ...... a kręcącej na piątce skrzyni ... podejrzewam iż właśnie kończy żywot dyferencjał „reduktora „ po wstępnych oględzinach ze zdjętą klapką luz jest właśnie tam
i tu moje pytanie czy efektem braku tych podkładek w twoim przypadku było właśnie stukanie ...

pytam dla siebie by się upewnić i dla potomnych by wskazać ......

dodatkowe pytanie :

co uważacie za ważne by mieć przy zrzucie reduktora jakieś uszczelnienia pomiędzy skrzynią a redaktorem czy inne szuwaksy ......

też pytam zapobiegliwie by przestój ograniczyć .......

O:Wymiana podkładek satelity difflock-a 12 sierpnia 2010 10:50 #8986

Witaj, nie nic nie stukało. Poprostu pomyślałem że przy okazji wyciągniętego reduktora wymienię. I przed i po nic się nie objawiało, myślę że po pewnym czasie rozsypał by się cały mechanizm.

O:Wymiana podkładek satelity difflock-a 31 sierpnia 2010 21:58 #10157

czy te podkładki funkcjonują pod jakimś symbolem jako część zamienna?

O:Wymiana podkładek satelity difflock-a 1 września 2010 00:14 #10182

PiotrVN napisał:
Jako że mój „redaktor” przestał współpracować i dostał jakowejś czkawki

stuka j...... .......

witajcie po długiej przerwie

U mnie Piotrze stukało nieznacznie nim się rozwalił jeśli w porę zadziałasz koszty prawie żadne - wymiana wspomnianych podkładek i osiek satelit mech róznicowego i twoja robocizna a kpl uszczelek do reduktora to coś ok 100zł na całośc

O:Wymiana podkładek satelity difflock-a 1 września 2010 10:02 #10191

jako że spadł mi z nieba drugi "redaktor "niestety od automatu i nowszego typu to przeszczepię ale ten stukający " będę operował "

by mieć nadwyżki gotowe do startu w razie "W"

dawno już nic nie popsułem to będzie okazja

O:Wymiana podkładek satelity difflock-a 24 listopada 2011 16:46 #57639

Oświeże troche temat: Czy mógłbym prosić o opisanie objawów kończących się podkładek satelit ? Wiem, że są stuki ale czy występują podczas jazdy, ruszania, skręcania.
Pozdr.
Marcin

Odp: Wymiana podkładek satelity difflock-a 30 września 2013 14:44 #152205

Ja zaryzykowałem zaproponowane mi rozwiązanie poprawienia smarowania w zacierających się satelitach zobaczymy jaki będzie efekt

Odp: Wymiana podkładek satelity difflock-a 30 września 2013 17:29 #152217

Nie wiem kto wymyślił zacierające się satelity . Jak masz olej to nie ma prawa taka rzecz się stać.
Moim zdaniem to rozwiązanie które zaproponowałeś w koszu satelit i na satelitach doprowadzi do szybkiego zniszczenia podkładek

Odp: Wymiana podkładek satelity difflock-a 30 września 2013 22:07 #152254

Może coś takiego się stać, jak kto nie zapina blokady i pałuje na grząskim; niełożyskowane satelity zapindalają jak terrierki i zacierają ośki. Jeżdżąc po bożemu - nie ma oczywiście prawa.
Dobrą rzecz można zakupić u Ashcrofta: www.ashcroft-transmissions.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=138
Warto sobie wymienić przy okazji zabawy w podkładki.

Odp: Wymiana podkładek satelity difflock-a 1 października 2013 20:35 #152394

a jak ogólna ocnea pomysłu ?

Odp: Wymiana podkładek satelity difflock-a 1 października 2013 21:09 #152406

sandglow napisał:
jak kto nie zapina blokady i pałuje na grząskim; niełożyskowane satelity zapindalają jak terrierki i zacierają ośki.

i wycierają podkładki do "0"

nie widzę tu podkładek, czy w zamyśle była rezygnacja z nich na korzyść nacięć doprowadzających smar między kosz a satelity ? jeśli tak to imo będą luzy na mechaniźmie.
jeśli nie, i podkładki też mają być, to jak mawia starożytne przysłowie - lepsze jest wrogiem dobrego
te nacięcia porobione gumówką pomogą "zniknąć: podkładeczki - będą działać jak frezarka
miedź i mosiądz mają właściwości samosmarowne, nie potrzeba tam aż tak bardzo oleju.
Poprawianie nacięć na ośkach to już zupełnie bez sensu. Żeby to chociaż na obrabiarce było zrobione.
Jak kolega chciał usprawnić reduktora, to niechby sprawdził czy zębatkę wejściową ma z otworami czy bez.

tak sobie pojęczałem
Ostatnio zmieniany: 1 października 2013 21:10 przez ziober.

Odp: Wymiana podkładek satelity difflock-a 4 października 2013 07:12 #152694

Podkładki są , w innych autach co się mniej srają jak Toyota LC są wszedzie kanały i jakoś nikt tam o reduktorach nie rozmawia . Zobaczymy co będzie
Ostatnio zmieniany: 4 października 2013 07:13 przez Sebachludz.

Odp: Wymiana podkładek satelity difflock-a 2 marca 2016 17:14 #277895

Czy da się wymienić te podkładki bez wyjmowania reduktora?
Będę wymieniał sprzęgło i krzyżaki, wyważał wały, a chciałbym przy tym uniknąć wyciągania skrzyni/reduktora.
Czy da się tam dostać bez wyciągania reduktora? Jedynie lekkie cofnięcie skrzyni/reduktora do tyłu, ewentualnie trochę bym opuścił/obrócił (?)

Odp: Wymiana podkładek satelity difflock-a 2 marca 2016 17:46 #277900

Wszystko się da. Ale zdecydowanie wygodniej to zrobić na zewnątrz

Odp: Wymiana podkładek satelity difflock-a 2 marca 2016 18:00 #277905

Pepek napisał:

Jestem za...

Sam niedawno robiłem, bez ściągania reduktora...

Odp: Wymiana podkładek satelity difflock-a 2 marca 2016 18:05 #277906

Ale u Ciebie zdaje się zakończyło na wyjęciu maczugi na zewnątrz?

Odp: Wymiana podkładek satelity difflock-a 2 marca 2016 18:12 #277907

Pepek napisał:
Ale u Ciebie zdaje się zakończyło na wyjęciu maczugi na zewnątrz?

Tak dokładnie...

I jak ktoś już to robi, to warto wrzucić krzyżak HD ashcrofta...
Ostatnio zmieniany: 2 marca 2016 18:12 przez vip.

Odp: Wymiana podkładek satelity difflock-a 2 marca 2016 19:18 #277921

Pepek napisał:

Zdaję sobie z tego sprawę - to może zacznę od tych podkładek i jak będzie ciężko to pomyślę nad wytarganiem reduktora/skrzyni na zewnątrz to i do sprzęgła lepszy dostęp będzie.
Warto krzyżak ashcroft? ...a czy do tego krzyżaka podchodzą satelitki stockowe czy musi być komplet ashcrofta?
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.24 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.