Webasto ogarnięte.
Nowa wiązka niewykorzystana - odzyskałem wtyczki i kilka drutów ze starej wiązki (a przy okazji wyciąłem zbędne kilometry kabli, taśmy izolacyjnej i trytytek).
Z oryginalnej wiązki LR wyciągnąłem sobie 3 przewody - diagnostyka, czujnik temperatury i sterowanie pompą paliwa.
Dmuchawa dmuchała bez włączonego klimatronika bo była zasilana bezpośrednio z przekaźnika przy Webasto

Ot taka wariancja od któregoś z poprzedników...
Pompa wody okazała się trupem. Spięta na krótko na 12v ledwo potrafiła zakręcić raz na ileś razy.
Gdyby komuś też padła, to nie martwcie się ceną pomp Pierburg'a. Cytując z
elektrody:
Zamiast tej pompki z Pierburga, które są mocno drogie można założyć pompkę np. z Audi, VW, czy Skody o nr. 078121601 lub 1K0965561F. Wystarczy przełożyć starą wtyczkę zachowując biegunowość. Sprawdzone i działa na TTC/TTZ

Ja kupiłem 078121601 ze względu na identyczny układ wlotu/wylotu. Do tego na szrocie VAGa dokupiłem pasującą wtyczkę w cenie złocistego koncernowego, a tą z drugiej strony odzyskałem z oryginalnej pompy.
Potwierdzam, wszystko działa
Także po przebudowie została mi cała nowa wiązka, Telestart T80 z niedziałającym pilotem i martwa pompka wody - jakby coś komuś było trzeba to dajcie cynka