Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA

TEMAT: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth

Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 16 listopada 2013 12:25 #159567

Witam,
Zakupiłem niedawno Discovery 2 i zastanawiałem się nad wymianą radia na bardziej cywilizowane aby nie musieć nagrywać płyt do zmieniarki czy używać kaset magnetofonowych - choć to drugie jest nawet romantyczne. Ale idąc tym kierunkiem to bym chciał gramofon

Chodzi o streaming audio przez bluetooth i odczyt z pendrive.

W każdym razie jest na rynku gadżet, który cywilizuje fabryczne radio i nie będę musiał go zmieniać.
Gadżet nie jest tani ale zmiana radia kosztuje więcej.
www.gromaudio.com/store/usb_adapters/rover_landrover_99-05_usb_bluetooth_ipod_adapter_direct_digital_interface.html
landroverforums.com/forum/discovery-ii-18/diy-custom-ipod-interface-fabrication-pics-47756/

Urządzenie podłącza się do fabrycznego radia w miejsce zmieniarki cd.
Zamówiłem i czekam na przesyłkę.
Jak zamontuję dam znać jaki efekt.
Ostatnio zmieniany: 16 listopada 2013 12:26 przez zakrzes.

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 16 listopada 2013 13:55 #159569

Ja tam odkopałem stare kasety i nawet parę sobie dograłem. Dają rade chociaż i tak muszę czasem radio robić ciszej, aby nasłuchiwać pracy silnika i napędów. Taka profilaktyka:). A i tak przyjemniej posłuchać, kończących się łożysk, padających krzyżaków, ścierających się kloców, luzów na kole pasowym niż muzyki. :P

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 16 listopada 2013 14:26 #159570

Początkowo chciałem to inaczej skomentować, ale nie chcę cię obrazić
Ja jeśli usłyszę anomalię to ją natychmiast eliminuję.
Tak aby nic nie zakłócało mi przyjemności słuchania muzyki lub odpoczynku w ciszy.
Ok trochę przesadziłem diesel i cisza nie idą w parze a jak jeszcze MT na felgach to prześladujący odgłos drwala rżnącego dąb gdzieś nieopodal zawsze nam towarzyszy. Ale mimo wszystko nie jest tak źle aby nie móc się relaksować i cieszyć odsłuchem starego dobrego kawałka

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 16 listopada 2013 18:31 #159578

Ja mam u siebie takie małe centrum multimedialne:

GPS tylko czasem wkurza, bo dość długo potrafi szukać satelitów.

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 16 listopada 2013 20:18 #159587

Rolly napisał:

Powiedz mi co to za producent/model?
Ostatnio zmieniany: 16 listopada 2013 20:19 przez Magnoom. Powód: Zmniejszenie cytatu

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 16 listopada 2013 20:24 #159589

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 16 listopada 2013 20:31 #159591

Fajny sprzęt @Rolly

Ja jeszcze nie posiadam zamiennika zmieniarki CD, ale zastanawiam się na takimi dwoma gadget'ami, które podpina się zamiast oryginalnej zmieniarki CD.

Możesz to zamontować np. w schowku lub wyprowadzić gniazdo USB gdzieś w okolice kierownicy...

tańszy model (trochę obawia mnie ten przycisk Reset - ostatnie radio samochodowe z przyciskiem Reset powędrowało do sprzedawcy tak szybka jak je zamówiłem, może to wina radia może usterki, nie wiem)

allegro.pl/nvox-zmieniarka-cyfrowa-mp3-usb-land-rover-gw-30m-i3706622563.html

i troszkę droższy model

allegro.pl/zmieniarka-usb-mp3-sd-aux-bmw-land-rover-xcarlink-i3687930396.html

Innym rozwiązaniem, które biorę pod uwagę to właśnie radio 2din z GPS lub tzw. car pc.

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 16 listopada 2013 20:36 #159592

to jest 1 din - i to jest w nim jedna z najlepszych cech za

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 16 listopada 2013 20:51 #159595

tak, wiem, 2din ciężko będzie upakować bez modyfikacji deski...

Ja myślałem jeszcze o tym, aby montować małego tableta, takiego chowanego lub zamykanego gdzieś na desce, tak aby był mało widoczny.
A taki kaseciak... nich sobie będzie, przynajmniej nie muszę pamiętać o tym , aby schować panel bo ktoś ukradnie rozbijając przy tym szybkę.

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 16 listopada 2013 23:24 #159616

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 16 listopada 2013 23:47 #159619

factoryradioservice.com/land-rover-0102-discovery-ii-radio-with-aux-input-p-39.html Myślę że u nas też każdy bardziej rozgarnięty elektronik sobie z tym poradzi .

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 17 listopada 2013 00:08 #159622

Tak sam bym sobie z tym poradził, ale to nie to czego oczekuje.
Czasy gdy podłączałem jacka do sprzętu jak dla mnie dawno minęły.
Żadnych kabli walających się po aucie.
Od tego jest bluetooth lub w ostateczności pendrive.

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 17 listopada 2013 10:51 #159639

@Rolly, napisz proszę czy miałeś jakieś problemy z podpięciem sterowania z kierownicy do tego radyjka i czy podłączyłeś je do oryginalnego wzmacniacza?

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 17 listopada 2013 12:28 #159655

Witam, ja natomiast polecam zestaw multimedialny Pioneer AVH-6300 BT super współdziała z dyskoteką ma ma masę funkcji z których korzystają dzieciaki wiec nie muszę często naprawiać wnętrza dyskoteki http://www.pioneer-navigation.co.uk/images/dvd/avhi-6300bt.jpg,
Ostatnio zmieniany: 17 listopada 2013 12:35 przez Żandarm.

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 17 listopada 2013 19:53 #159716

Problemów żadnych - bo sterowania na kole nie mam, a i wzmacniacza brak. Konfiguracja przycisków dla sterowania z kiery jest prosta - menu konfiguracja, wciskasz przycisk, wybierasz opcję działania i zapisujesz. Radyjko ma chyba 4 wyjścia (rca) na wzmacniacze, więc chyba problemu też nie będzie.

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 18 listopada 2013 17:15 #159813

O właśnie na tego Peiyinga kiedyś już trafiłem w swoich poszukiwaniach. System radia jest raczej zamknięty czy może wsadzili tam coś w stylu Android? Jak wygląda sprawa oprogramowania nawigacyjnego? W filmiku reklamowym widać uruchamianie AutoMapy. Co innego można na tym uruchomić, aby korzystać z wbudowanego odbiornika GPS?

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 19 listopada 2013 08:32 #159896

Radio działa na WinCE

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 19 listopada 2013 22:34 #159989

Dziękuję. To już coś wyjaśnia i zawęża poszukiwania rozwiązań.

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 25 lutego 2015 18:26 #225714

Właśnie żona kupiła sobie "nowego" plaskacza i naszło mnie na 2 x Peiying Alien do plaskacza i LR. Jest 1 din-owy więc nic nie trzeba modyfikować, ma wysuwany ekran no i cena za 2-e szt. W Landku odpadnie mi kamera, GPS - bo Alien czyta karty SD, więc mogę władować Automapę. Mogę podpiąć 2-e kamery przód + tył, no i dzieciaki mogą filmy oglądać na postoju. W plaskaczu wiem, że będę musiał dokupić adapter do sterowania z kierownicy - bo w tej marce są problemy z innymi radiami "nie firmowymi".

Teraz podstawowe pytanie jak zachowuje się ekran podczas jazdy po dziurach? Jak z trwałością i gdybyś miał Rolly jeszcze raz kupić wybrałbyś Peiying czy coś innego?

Odp: Discovery 2 audio z Usb / Bluetooth 26 lutego 2015 09:18 #225849

właśnie jak to radio się sprawuje na dziurach, szczególnie ten panel

druga sprawa jest opcją np żeby Yanosika puścić na ekran, w sensie jakaś nawigacja online ?

kolejna sprawa jako że windows operacyjny system, to Ozi bedzie hulac ?
jak i inne mapy ?

chyba na androida bardziej popularne sa apliakcje
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.15 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.