Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

gasnie w czasie jazdy
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: gasnie w czasie jazdy

O: gasnie w czasie jazdy 29 listopada 2010 15:57 #18512

Jeszcze jedno ważne pytanie. Jak już się dostałem do immo to mam je wywalić ? Tzn wyjąć i nie zakładać? I wystarczy zlutować 4 z 5 i koste zostawić samą zaizolować i wsunąć tam gdzie była. Czy ją wpiąć z powrotem do immo ? Na końcu artykułu jak wywalić immo jest pokazana kostka dla tych co lutować nie umieją i tam są mostkowane inne przewody też. Rozgrzebałem fure i nie wiem jak zakończyć.
Ostatnio zmieniany: 29 listopada 2010 16:25 przez jojna.

O: gasnie w czasie jazdy 29 listopada 2010 16:00 #18514

Przede wszystkim nie pisz drukowanymi literami i używaj znaków interpunkcyjnych .
Uczyń tego posta czytelnym i zgodnym z ortografią zanim Dżek zobaczy
Ostatnio zmieniany: 29 listopada 2010 16:01 przez Winu.

O: gasnie w czasie jazdy 29 listopada 2010 16:03 #18515

Za późno, już widziałem

O: gasnie w czasie jazdy 29 listopada 2010 16:26 #18519

Poprawione już. To z pospiechu bo ciśnienie mi już się podnosi.

O: gasnie w czasie jazdy 6 kwietnia 2011 00:45 #34746

Odgrzeję kotleta. Wprawdzie moje disco nie gaśnie podczas jazdy ale zdarza mu się nie zapalić po krótkiej przerwie w jeździe. Zazwyczaj pomaga 15 min. odpoczynku. Podanie prądu bezpośrednio z akumulatora na elektrozawór sprawia, że auto zapala od razu. Czy to też wina immo i mam zastosować się do powyższych wskazówek?

O: gasnie w czasie jazdy 6 kwietnia 2011 09:09 #34750

Niuftia napisał:
Odgrzeję kotleta. Wprawdzie moje disco nie gaśnie podczas jazdy ale zdarza mu się nie zapalić po krótkiej przerwie w jeździe. Zazwyczaj pomaga 15 min. odpoczynku. Podanie prądu bezpośrednio z akumulatora na elektrozawór sprawia, że auto zapala od razu. Czy to też wina immo i mam zastosować się do powyższych wskazówek?

A może kabelek od tegoż elektrozaworu jest coś nie teges.
Sprawdź kabelka i wymień, zawsze to mniej roboty niż grzebanie przy IMO

O: gasnie w czasie jazdy 6 kwietnia 2011 13:09 #34763

Może być to wina kabelka albo samej wtyczki. Kłopot w tym, że kabel szybko ginie w czeluściach silnika i trudno za nim podążyć. Ma on gdzies "typowe miejsce" w którym powstają szkody?

O: gasnie w czasie jazdy 6 kwietnia 2011 15:41 #34773

Niuftia napisał:
Może być to wina kabelka albo samej wtyczki. Kłopot w tym, że kabel szybko ginie w czeluściach silnika i trudno za nim podążyć. Ma on gdzies "typowe miejsce" w którym powstają szkody?

Właśnie wtyczka może być problemem, niby dobra
a skubana trzymała się na jednym druciku.

O: gasnie w czasie jazdy 6 kwietnia 2011 20:59 #34801

LRadam napisał:
Niuftia napisał:

Właśnie wtyczka może być problemem, niby dobra
a skubana trzymała się na jednym druciku.

zaufajcie Adasiowi.... przetrenowano w Rumunii

O: gasnie w czasie jazdy 6 kwietnia 2011 21:01 #34802

Niuftia napisał:

Niuftia... mnie tez tak robił. Drażnił strasznie. I okazało się że to brak masy.
Ostatnio zmieniany: 6 kwietnia 2011 21:01 przez konto skasowane.

O: gasnie w czasie jazdy 6 kwietnia 2011 22:53 #34819

Miałem to samo. Gaśnie podczas jazdy, trzeba było odczekać chwilę i znów pali. Męczyłem się tak pół roku. Obejście immo nie dało efektu. Wkrótce padł centralny zamek. Następnie nie dało się już odpalić wcale.

Okazała się walnięta centralka (zielone pudełeczko - za schowkiem pasażera).

Wymiana centralki pomogła - jest bardzo OK. Wszystko działa jak trzeba.

Używana centralka + klucz z pilotem(musi być zsynchronizowany z centralką) - 400 zł + robocizna.

O: gasnie w czasie jazdy 7 kwietnia 2011 18:58 #34865

miałem to samo.
U mnie to była wina braku masy
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.20 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.