Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać?
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać?

D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 27 października 2014 20:19 #207189

Pytanie mam. Jak rozpoznać "europejską" lampę do Disco 2 poliftowego. Jakieś oznaczenia ma? Widać to jakoś "na oko"? Nie chciał bym kupić lampy angielskiej lub amerykańskiej.

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 27 października 2014 20:25 #207190

cytat z internetów:
na reflektorze musz ayc oznaczenia
1. strzałka w prawo - reflektor przeznaczony do ruchu lewostronnego (np. z auta z rynku UK)
2. brak strzałki - reflektor do ruchu prawostronnego
3. strzałka z lewym i prawym grotem - reflektor symetryczny lub z możliwością przestawienia wiązki (nadaje się i do UK, i do Polski.)

homologacja:
Homologacja Litera E z liczbą w kółku oznacza homologację europejską, liczba obok E oznacza kraj wydania homologacji (np. 1 - Niemcy, 13 - Luksemburg, 20 - Polska). Siła światła Jeżeli reflektor może spełniać funkcję światła drogowego, jego siłę oznacza się liczbą, np. 12,5, 20, 30, itp. Siła lamp świecących jednocześnie to maksymalnie 75. Atest Liczba pod kółkiem lub obok niego to oznaczenie atestu. Dwie pierwsze cyfry (np. 02) to regulamin, wg którego badano reflektor, a kolejne cyfry - np. 0278 - to nr atestu.

Najczęściej spotykane kody używane w 37 krajach dopuszczających reflektory i tylne światła zespolone zgodnie z przepisami ECE:
E1 - Niemcy,
E2 - Francja,
E3 - Włochy,
E4 - Holandia,
E5 - Szwecja,
E6 - Belgia,
E7 - Węgry,
E8 - Czechy,
E9 - Hiszpania,
E10 - dawna Jugosławia,
E11 - Wielka Brytania,
E12 - Austria,
E13 - Luksemburg,
E14 - Szwajcaria.

Oznaczenia określające wersję przedniego reflektora:
A - pozycyjne,
B - przeciwmgłowe,
C - mijania,
R - drogowe,
CR - mijania i drogowe,
C/R - mijania lub drogowe,
HC - halogenowe mijania,
HR - halogenowe drogowe,
HCR - halogenowe mijania i drogowe,
HC/R- halogenowe mijania lub drogowe,
DC - ksenonowe mijania,
DR - ksenonowe drogowe,
DC/R - bi-ksenon,
/nie można włączyć jednocześnie.

Oznaczenia określające typ tylnej lampy zespolonej:
A - pozycyjne,
AR - cofania,
F - tylne przeciwmgłowe,
A - odblaskowe,
R - pozycyjne tylne,
S1 - stopu.

czyli jak masz oznaczenie E11 bez strzałek-to samo..zegnaj dowodzie, i dodatkowa flaszka na przeglądzie..

jeżeli założysz ze strzałka w prawo, to każdy gliniarz zatrzyma Ci dowód, nikt Ci po dobroci nie pobjie przegladu

Read more: www.forum.alfaholicy.org/156/47142-identyfikacja_lampy_z_anglika.html#ixzz3HNJX6zUf

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 27 października 2014 20:40 #207191

jakby coś to mam jedną lampę, soczewkę, nową

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 27 października 2014 21:01 #207194

pawo napisał:

cieszymy się razem z Tobą...
Ale chwalisz się czy żalisz?

Odp: Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 28 października 2014 09:05 #207256

vip napisał:
pawo napisał:

Ale on po otrzymaniu wpłaty ja wysle. ...a ty byś zapomniał.

Odp: Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 28 października 2014 11:09 #207278

lr_olek napisał:
vip napisał:
pawo napisał:

Nie wydaje mi się....

Odp: Odp: Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 28 października 2014 12:41 #207301

vip napisał:
lr_olek napisał:
vip napisał:
pawo napisał:

Nie wydaje mi się....

Powiedz to tym co nie otrzymali przesylki

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 28 października 2014 12:48 #207304

vip napisał:

Tobie mogę sprzedać za stówę albo dwie, podaję konto, wpłacasz i czekasz, czekasz, czekasz...

Odp: Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 28 października 2014 13:05 #207308

pawo napisał:
vip napisał:

Tobie mogę sprzedać za stówę albo dwie, podaję konto, wpłacasz i czekasz, czekasz, czekasz...

Nie zapomnij o położeniu pod lustrem

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 28 października 2014 15:50 #207343

Kwantowy napisał:
cytat z internetów:
(...)

Dzięki

Odp: Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 28 października 2014 15:59 #207344

lr_olek napisał:
pawo napisał:
vip napisał:

Nie zapomnij o położeniu pod lustrem

Mając taką gębę jak ty,też bym w lustro nie spoglądał

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 28 października 2014 21:57 #207448

Może byście się rozejrzeli, czy Was nie ma gdzie indziej i tam kontynuowali swoje frapujące rozmowy?

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 28 października 2014 22:30 #207453

Olek ma kompana w lustrze... tam znajdzie swój poziom Dżeku

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 29 października 2014 12:11 #207491

Siema!!!, czy zamienniki lamp Magneti Marelli, są warte zachodu, czy lepiej porozglądać się za używkami???. Wczoraj zszedłem do samochodu i na szklanym oku doczytałem, że mam E11, kuźwa. Chcę je wymienić, tylko nie wiem, czy 500zł za dwa lampiony to dobre wyjście z sytuacji. Problem dotyczy D1!

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 29 października 2014 12:17 #207493

Magneti produkowała oryginały...

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 29 października 2014 13:43 #207500

i zamienniki również.... praktycznie to samo... elipsa na logo LR na szkle jest natomiast liter brak..
No i nie posiada chromowanych plasticzków z tyłu lampy....
A tak to takie same lampy

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 29 października 2014 15:13 #207504

Dawno temu, jak jeszcze nie miałeś Land Rover'a przychodziły lampy MM w ich kartonikach z zeszlifowanym logiem "LR" - takie udawane zamienniki zrobione z oryginału

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 29 października 2014 15:55 #207505

Aaa, to spoko! Pewnie połaszę się na te nówki. Zastanawiam się jeszcze, czy ta uszczelka www.landparts.pl/sklep/list/841/4/ jest tu niezbędna???

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 29 października 2014 15:57 #207506

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 29 października 2014 16:17 #207508

można bez niej żyć
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.17 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.