Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać?
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać?

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 29 października 2014 16:38 #207512

Wiesz, mam już wilgoć w kierunkowskazach, więc wolałbym oszczędzić nowe lamy

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 29 października 2014 16:46 #207514

w rzece i tak nie pomogą w deszczu ich brak wiele nie zmienia. a kierunków nie masz może nawet minimalnie pękniętych?

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 29 października 2014 17:03 #207516

Możliwe, że gdzieś jest pęknięcie. Jutro przed robotą obejrzę dokładnie i sprawdzę. Jeżeli okaże się, że znowu trzeba gdzieś uszczelniać, to chyba pomyślę też o nowych kierunkach. W tych co mam, jest już plankton

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 4 listopada 2014 15:04 #208222

Poczekajcie poczekajcie, bo już troszkę nie rozumiem, jeżeli mam lampiony z E11 i strzałkami w lewo i prawo (strzałki na zewnątrz), to co???

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 4 listopada 2014 15:17 #208223

Kusza7 napisał:
Poczekajcie poczekajcie, bo już troszkę nie rozumiem, jeżeli mam lampiony z E11 i strzałkami w lewo i prawo (strzałki na zewnątrz), to co???

Pan doczyta :
strzałka z lewym i prawym grotem - reflektor symetryczny lub z możliwością przestawienia wiązki (nadaje się i do UK, i do Polski.)
.
Ostatnio zmieniany: 4 listopada 2014 15:17 przez Kabar.

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 4 listopada 2014 15:39 #208224

Spoko, tak tylko sprawdzam:]

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 5 listopada 2014 20:46 #208408

a czy to można rozszerzyć o np. szyby? Bo również tam znajdziemy (E11) np

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 5 listopada 2014 23:17 #208425

Taaak, musisz jeszcze sprawdzić czy masz strzałki!

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 6 listopada 2014 08:44 #208430

Kusza7 napisał:
Taaak, musisz jeszcze sprawdzić czy masz strzałki!

Raczej mi chodzilo czy szyby i lampy nie powinny byc wtedy jednolite - homologacyjnie
A nie ze jedna szyba z hiszpani,reszta z niekiec a np. lampy z belgi

Odp: D2 po lifcie - Lampa przednia europejska - jak rozpoznać? 13 maja 2017 23:14 #358879

Znalazłem odpowiedź na pytanie

Mam przed sobą angliki i europejskie. Oba komplety mają takie same oznaczenia, zarówno "E4" jak i strzałki:

Lewa - dwie strzałki w lewą stronę auta, plus strzałka dwustronna,
Prawa - dwie strzałki w prawą stronę auta, plus strzałka dwustronna.

Więc strzałki oznaczają raczej stronę, po której reflektor ma być zamontowany.

Kluczem do oznaczenia gatunku jest wygląd lustra dużego reflektora.

Lustro posiada pionowe przetłoczenia, po jednej stronie są proste, po drugiej - łamane.

Patrząc na reflektor od przodu:

Wersja EU posiada proste przetłoczenia z lewej strony, łamane/skośne po prawej
Wersja UK posiada proste przetłoczenia po prawej, łamane/skośne z lewej strony

Tu przykład lampy ANGIELSKIEJ, widoczne przetłoczenie po lewej stronie od żarówki nie jest proste, tylko składa się z ukośnych elementów. Po prawej są bardziej pionowe linie:
Ostatnio zmieniany: 12 października 2017 14:57 przez Kabar.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.15 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.