Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Klimatyzacja nie uruchamia sie.
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA

TEMAT: Klimatyzacja nie uruchamia sie.

Odp: Klimatyzacja nie uruchamia sie. 4 lipca 2016 04:10 #299655

nie.
ale już znalazłem i dla potomności wklejam
Ostatnio zmieniany: 4 lipca 2016 04:21 przez ManiekDII.

Odp: Klimatyzacja nie uruchamia sie. 4 lipca 2016 09:55 #299671

błędów brak więc pozostaje tylko wizyta u kliMAjstra

Odp: Klimatyzacja nie uruchamia sie. 22 lipca 2016 21:30 #302368

gbear napisał:
fuse boxa under seat nie masz bo to disco
chociaż trafiały się inne mixy. Jak masz wywalone EDC, to musisz uzupełnić instalację el.
pzdr

A co trzeba uzupełnić w instalacji po wywaleniu EDC? Serwis auto-klimy to ogarnie (w sensie trzeba dołożyć jakieś typowe sterowanie) czy prędzej mechanior od LR?

Odp: Klimatyzacja nie uruchamia sie. 12 czerwca 2019 17:44 #451157

Cześć
Walczę z klimą i nie mogę sobie poradzić.
od początku:
Klimatyzacja była sprawna, doszło do rozszczelnienia się chłodnicy
Rozszczelniona chłodnica została wymieniona a układ z powrotem nabity i klima już nie ruszyła.
Czynnik jest, czujnik ciśnienia od klimy mostkowałem i nie pomaga, napięcie na sprzęgle sprężarki nie pojawia się, bezpiecznik w nogach u kierowcy opisany jako wentylator i klima jest ok, spalony był bezpiecznik od wentylatorów klimy pod maską ale go wymieniłem i dalej się nie pali. Przypuszczam, że wymieniając chłodnicę gdzieś zrobili zwarcie i się spalił. Zauważyłem że przestało też działać przełączanie obiegu wewnętrznego dmuchawy, więc skupiam się raczej na sterowaniu. Sprawdziłem też bezpiecznik pod silnikiem dmuchawy na przewodzie i też jest ok. co dalej?

Odp: Klimatyzacja nie uruchamia sie. 13 czerwca 2019 20:47 #451229

Zrobiłeś?
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.08 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.