Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Problem z zamykaniem i alarmem itd
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Problem z zamykaniem i alarmem itd

Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 21:26 #31420

Witam ,

mam następujący problem:

-nie otwierają mi się prawe drzwi od pasażera po wciśnięciu przycisku na kluczyku muszę otwierać je od środka ręcznie
-kiedy zamykam wszystkie drzwi i chce ruszyć samochodem lampki oświecające wnętrze samochodu nie gasną świeca się cały czas
-kiedy zamknąwszy samochód pilotem po usłyszeniu ze zamykają się centralne zamki dostaje sygnał dźwiękowy z alarmu ze coś jest otwarte a tak na prawdę wszystko jest zamknięte
-kiedy rano chce dostać się do auta samochód nie reaguje na sygnał z pilota kiedy chce otworzyć go z kluczyka nie ma żadnej reakcji wiec wtedy muszę otworzyć maskę samochodu uruchamia się alarm ale pilotem nie mogę go wyłączyć wtedy muszę odłączyć klemę od akumulatora i podłączam ja ponownie i wtedy mogę wyłączyć alarm i drzwi

To taki mój mały problem

Drodzy Doktorzy wiecie co może być przyczyna ???

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 21:31 #31421

a nie przesmarowałeś ostatnimi czasy zamków WD 40 lub innym preparatem????
Jeśli tak to czeka Cię wymiana zamka :/

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 21:42 #31424

nie nic z tych rzeczy

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 22:19 #31425

wymień baterie w pilocie

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 22:31 #31428

wymieniłem i dalej to samo

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 22:45 #31430

A przeprowadziles synchronizacje pilota ?? Gdzies w jakims manualu czytalem ze po wymianie baterii, lub kiedy auto nie reaguje odpowiednio na pilota warto to zrobic. Wyglada to tak...otworz auto...pozamykaj wszystko i 4 razy nacisnij przycisk zamykania blisko centralki...tak zeby 4 razy Ci mrygaly kierunki ze zamyka...

skoro jednak dostajesz sygnal syrena ze cos masz niedomkniete to moze tu szukaj tez przyczyny...sprawdz wszystkie krancowki...chyba ze cos sie pochrzanilo w centralce...
Mozesz ja wytargac na probe i zobaczyc czy tam wszystko ok. Pod schowkiem znajduje sie centralka (zielona puszeczka). Wystarczy usunac ta kartonowa oslone nad nogami pasazera i mamy do niej dostep. Odpinamy dwie kostki...odkrecamy dwie nakretki i centralka na stol...powodzenia

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 22:55 #31435

a co tam moglo sie pochrzanic?bo jestem zielony.

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 22:56 #31437

zrobię tak jak mówisz sprawdzę centralkę jutro

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 23:00 #31440

a co tam moglo sie pochrzanic?bo jestem zielony.

Jak się woda leje na centralkę z szyby to lubi się zepsuć . Tak samo jak z przekaźnikiem wentylatora o którym intensywnie z Włodkiem rozmawialiśmy .

Jak centralka będzie dobra to sprawdzaj masę od zamków i ogólnie - Sygnały zamknięcia/otwarcia są oparte o masę.

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 23:01 #31441

czas na nowa centralkę , obawiam się

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 23:02 #31442

aaaaa

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 23:03 #31444

to musialby go po klamki chyba topic

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 23:17 #31445

czy podłączenie do komputera wskaże problem ?

sprawdzę jutro centralkę czy jest sucha

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 9 marca 2011 23:20 #31446

Timon napisał:
a nie przesmarowałeś ostatnimi czasy zamków WD 40 lub innym preparatem????
Jeśli tak to czeka Cię wymiana zamka :/

Ja smaruję regularnie od 3 lat i wszystko jest OK.

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 10 marca 2011 14:07 #31512

Udało mi się znaleźć co jest problemem
mechanizm w zamku jest popsuty silniczki działają tylko coś w środku jest uszkodzone dlatego nie otwiera i zamyka.
Kopiłem na szrocie zamek ale ten ma ta sama wadę. Wiec muszę go oddać.
Przełożyłem zamek z drugiej strony do testowania i działa wiec pozostaje mi kupić nowy
Dam znać jak już naprawie
dzieki wszystkim za pomoc

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 10 marca 2011 16:21 #31526

nie koniecznie nowy. spytaj standerusa, powinien miec.

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 10 marca 2011 22:34 #31579

Już zamówiłem nowy , po za tym mieszkam na zielonej wyspie wiec standerusa jest za daleko dla mnie.
Ale dzięki wielkie za pomoc

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 13 marca 2011 00:12 #31802

A wiec tak zamek wymieniony naprawiłem również zamek od strony kierowcy wiec teraz również mogę zamykać i otwierać przekręcając kluczyk w drzwiach.
Problem z alarmem i światłem wewnętrznym pozostał
Macie jakieś sugestie gdzie teraz szukać rozwiązania tego problemu.

O: Problem z zamykaniem i alarmem itd 26 marca 2011 20:58 #33796

Mam Spidi podobne problemy...
jeśli chodzi o alarm to już dawno syrenę wyłączyłem, bo dźwięki jakie wydawała, tak sama z siebie, porównać można do konającego bobra na ostrym kacu Do tej pory, od 2 lat, sygnalizuje światłami, że coś nie halo.
Związku alarmu z niesprawnymi siłownikami od centralnego nie stwierdziłem, choć obecnie, tuż po zimie, oba z tyłu i od kierowcy nie są do końca sprawne ( tył - nie otwiera - przód - nie zamyka ):. Jak zamknę z kluczyka to cacy, mrugnie oczkami 3 razy i niby gitara.
Czytałem, że najlepiej wywalić całe to zielone badziewie i coś co później blokuje sam zapłon, ale nikt do tej pory nie był w stanie tego zrobić ( tu we Wro )...
Czekam na trafne diagnozy bo pewnie nasze przypadki nie są odosobnione!
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.19 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.