Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

[DEF] Wyłacznik świateł- gdzie wstawić przekaźniki
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA
  • Strona:
  • 1

TEMAT: [DEF] Wyłacznik świateł- gdzie wstawić przekaźniki

[DEF] Wyłacznik świateł- gdzie wstawić przekaźniki 11 kwietnia 2011 22:25 #35212

czy ktoś wstawiał przekaźniki do światełek - pozycyjne, mijania i drogowe ?
dziś wymieniłem wyłacznik i szukam rozwiązania a nie zaleczenia problemu.
Ostatnio zmieniany: 11 kwietnia 2011 22:27 przez chris.

O: [DEF] Wyłacznik świateł- gdzie wstawić przekaźniki 12 kwietnia 2011 00:30 #35237

Ja mam władowane przekaźniki na mijania i drogowe.Sterowanie wykorzystane z przełącznika a reszta przez dodatkowe bezpieczniki pociągnięte z aku. Pozycyjne przód oraz tył i stop mam na ledach i problem wyjaranego przełącznika się skończył

O: [DEF] Wyłacznik świateł- gdzie wstawić przekaźniki 12 kwietnia 2011 12:07 #35285

pozycyjne biorą mało prądu, no na ledach to tyle co nic
tak czy inaczej - nie widziałem zjaranego przełącznika jeśli obsługuje tyko pozycyjne,
problemem są drogowe/mijania , zwłaszcza w starszych autach gdzie wszystkie styki są nie pierwszej młodości i dodatkowo obciążają układ, jeśli do tego wstawi się wzmocnione żarówki - to zawsze coś pada...
Sprawę rozwiązują przekaźniki , osobno drogowe, osobno mijania , do sterowania wykorzystać dotychczasowy obwód, na zasilanie warto pociagnąć dodatkowy przewód jak pisze pepek, ale nie jest to konieczne, można też wyciągnąć zasilanie z przewodu idącego do wyłącznika, a ominąć sam wyłącznik który z reguły pada pierwszy jako najsłabszy element układu, pozycyjne sobie odpuść

O: [DEF] Wyłacznik świateł- gdzie wstawić przekaźniki 13 kwietnia 2011 09:51 #35425

Pepek napisał:
Ja mam władowane przekaźniki na mijania i drogowe.Sterowanie wykorzystane z przełącznika a reszta przez dodatkowe bezpieczniki pociągnięte z aku. Pozycyjne przód oraz tył i stop mam na ledach i problem wyjaranego przełącznika się skończył

gdzie wsadziłes przekaźniki - fizycznie gdzie siedza ?

dlaczego dałes własne kable ?

O: [DEF] Wyłacznik świateł- gdzie wstawić przekaźniki 13 kwietnia 2011 10:04 #35428

rafi 109 napisał:
pozycyjne biorą mało prądu, no na ledach to tyle co nic

pozycyjne ciagną 5 x 5W + 1,2W = 26,5W plus straty na kablach i złaczach
dobre ledy bedą ciagnć połowe tego

tak czy inaczej - nie widziałem zjaranego przełącznika jeśli obsługuje tyko pozycyjne,
problemem są drogowe/mijania , zwłaszcza w starszych autach gdzie wszystkie styki są nie pierwszej młodości i dodatkowo obciążają układ, jeśli do tego wstawi się wzmocnione żarówki - to zawsze coś pada...
Sprawę rozwiązują przekaźniki , osobno drogowe, osobno mijania , do sterowania wykorzystać dotychczasowy obwód, na zasilanie warto pociagnąć dodatkowy przewód jak pisze pepek, ale nie jest to konieczne, można też wyciągnąć zasilanie z przewodu idącego do wyłącznika, a ominąć sam wyłącznik który z reguły pada pierwszy jako najsłabszy element układu, pozycyjne sobie odpuść

masz piwo za wykład teoretyczny

a praktycznie instalowałes ?

O: [DEF] Wyłacznik świateł- gdzie wstawić przekaźniki 13 kwietnia 2011 11:04 #35431

tak, mam skrzynkę bezpieczników razem z przekaźnikami w komorze silnika, przy nagrzewnicy
ale ja mam to w serii , więc to troche inaczej wygląda jak w defie

O: [DEF] Wyłacznik świateł- gdzie wstawić przekaźniki 13 kwietnia 2011 22:16 #35510

hej podjedz do mnie i sobie podejrzysz i posprawdzasz

O: [DEF] Wyłacznik świateł- gdzie wstawić przekaźniki 14 kwietnia 2011 00:12 #35528

rafi 109 napisał:
tak, mam skrzynkę bezpieczników razem z przekaźnikami w komorze silnika,

skrzyneczka wodoszczelna ?

ale ja mam to w serii , więc to troche inaczej wygląda jak w defie

troszeczke

O: [DEF] Wyłacznik świateł- gdzie wstawić przekaźniki 14 kwietnia 2011 00:23 #35530

tomzloty napisał:
hej podjedz do mnie i sobie podejrzysz i posprawdzasz

ciut daleko mam do Trzcianki - ale dzieki
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.19 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.