Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Disco 200 tdi szyby elektryczne
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Disco 200 tdi szyby elektryczne

Disco 200 tdi szyby elektryczne 10 kwietnia 2017 18:44 #353322

Witam,
dziś pierwszy tak słoneczny dzień wiosny - Lr dał mi to odczuć podwójnie bo przestała mi działać szyba w drzwiach kierowcy.
Wszystkie pozostałe działają, a przełącznik szyby kierowcy powoduje że szyba pasażera z przodu i z tyłu po prawej opuszczają się lub podnoszą.
O ile dobrze wygrzebałem w necie 200 nie ma żadnego modułu do szyb wszystko działa na 2 bezpiecznikach i kablach?
Macie pomysł co to może być - problemy z masą? (główne połączenia od aku i alternatora sprawdzone i wyczyszczone pół roku temu)
Dodatkowo na wolnych zaczęła w rytm pracy silnika migać kontrolka ciśnienia oleju.

Odp: Disco 200 tdi szyby elektryczne 10 kwietnia 2017 21:23 #353408

Zdejmij tapicerę drzwi i zobacz czy dochodzi prąd do silniczka. Miernikiem albo żarówką. Możliwe, że złamał się gdzieś kabel między słupkiem a drzwiami. W najgorszym wypadku padł silniczek.

Zamieniałeś przełączniki w kostkach? Kiedyś swoje rozbierałem i czyściłem styki wewnątrz przełączników bo był tam "nagar" wielkości góry.

Odp: Disco 200 tdi szyby elektryczne 11 kwietnia 2017 17:20 #353582

Dzisiaj wszystko działa ok - sam się naprawił.
Wczoraj było sucho - myślę że przyśniedziałe styki straciły kontakt zaś po deszczach w nocy znowu złapało kontakt i "się naprawiło"
Przełączniki w tunelu zamieniałem i problem był ewidentnie gdzie indziej (
W weekend rozbiorę drzwi i sprawdzę połączenia.

Odp: Disco 200 tdi szyby elektryczne 11 kwietnia 2017 21:24 #353670

Daj znać. Sam jestem ciekaw przyczyny.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.12 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.