Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

[D2] licznik kilometry/mile zamiana
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA
  • Strona:
  • 1

TEMAT: [D2] licznik kilometry/mile zamiana

[D2] licznik kilometry/mile zamiana 5 maja 2017 20:26 #357629

Ze wzgledu na awarię zestawu deski rozdzielczej padły diody kontrolek TC, zjazdowego...
Wykonałem wymianę płytki drukowanej z deski angolowej, niby działa tylko zamiast kilometrów przebiegu na wyświetlaczy mam mile.
Czy jest możliwość przeprogramowania na kilometry (z poziomu nanocoma) czy też jest to wbite na stałe do elektroniki.

Co ciekawe przestał działać wskaźnik poziomu paliwa....... Kocham ten samochód kapryśna jak kobitka.

Odp: [D2] licznik kilometry/mile zamiana 5 maja 2017 20:31 #357630

nanocom bez problemu

Odp: [D2] licznik kilometry/mile zamiana 5 maja 2017 20:56 #357634

michalxx napisał:
nanocom bez problemu

Ale jak ? Funkcja przepisania z BCU do licznika zmieniła przebieg na właściwy , ale dalej świeci się na dole napis mile, zamiast km

Odp: [D2] licznik kilometry/mile zamiana 5 maja 2017 21:27 #357641

Kobra napisał:
michalxx napisał:
nanocom bez problemu

Ale jak ? Funkcja przepisania z BCU do licznika zmieniła przebieg na właściwy , ale dalej świeci się na dole napis mile, zamiast km

Kombinowałeś z płytką z angola, to może pokombinuj z kluczykiem na poz. II i przytrzymaniem dynksa od zerowania przebiegu dziennego... może przeskoczy z mil na km.

Odp: [D2] licznik kilometry/mile zamiana 5 maja 2017 21:38 #357642

Odp: [D2] licznik kilometry/mile zamiana 5 maja 2017 21:46 #357643

Yogi napisał:
Kobra napisał:
michalxx napisał:
nanocom bez problemu

Kombinowałeś z płytką z angola, to może pokombinuj z kluczykiem na poz. II i przytrzymaniem dynksa od zerowania przebiegu dziennego... może przeskoczy z mil na km.

Dzięki, działa . Teraz tylko przy przekręceniu kluczyka mam 6 sygnałów dźwiękowych jest gdzieś tabelka z opisem co to znaczy ?

Odp: [D2] licznik kilometry/mile zamiana 5 maja 2017 21:52 #357646

Kobra napisał:
Yogi napisał:
Kobra napisał:
michalxx napisał:
nanocom bez problemu

Dzięki, działa . Teraz tylko przy przekręceniu kluczyka mam 6 sygnałów dźwiękowych jest gdzieś tabelka z opisem co to znaczy ?

3 sygnały po Angielsku i 3 po europejsku żebyś zapiął pasy

Odp: [D2] licznik kilometry/mile zamiana 5 maja 2017 21:56 #357648

ROBBIL napisał:

Tak, zgadza się
Trzy na prawy fotel i trzy na lewy

Odp: [D2] licznik kilometry/mile zamiana 5 maja 2017 22:01 #357650

FiSpCar napisał:
ROBBIL napisał:

Tak, zgadza się
Trzy na prawy fotel i trzy na lewy

I do tego dyskoteka diody immobilajzera, wiem piątek piątunio ale źeby tak po zmianie mil na kilometry zaraz imprezować ...

P.S. Zapinałem pasy po europejsku i po angielsku nie pomogło
Ostatnio zmieniany: 5 maja 2017 22:09 przez Kobra.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.18 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.