Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

O: [DI]Wymiana nagrzewnicy w Disco 200TDi
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA
  • Strona:
  • 1

TEMAT: O: [DI]Wymiana nagrzewnicy w Disco 200TDi

O: [DI]Wymiana nagrzewnicy w Disco 200TDi 20 kwietnia 2011 14:04 #36013

witam a może mi ktoś powiedzieć od jakiej skody felicji pasuję wentylator nagrzewnicy do DI'200? z którego roku ta skoda powinna być by to pasowało(najbardziej pasowało )?
Jestem już po rozbiórce całej deski i wyjęciu nagrzewnicy (w tym miejscu wielkie dzięki dla Herbu i PiotrVN) :)za bezcenne rady
pozdrawiam HKowal

O: [DI]Wymiana nagrzewnicy w Disco 200TDi 20 kwietnia 2011 15:07 #36022

proponuję nie zastanawiać się od jakiej skody pasuje tylko podjechać z wentylatorkiem do pana co takie rzeczy sprzedaje i naprawia i on ci to dopasuje, trzeba jeszcze przełożyć samo śmigiełko z twojej do tej nowej, bo tamto jest jakieś inne.

dwa lata temu kosztowało mnie to 120 zeta

O: [DI]Wymiana nagrzewnicy w Disco 200TDi 20 kwietnia 2011 15:31 #36026

odpowiedz prosta skjoda felicja ....

ale jak masz rozebrane to silniczek w dłoń i organoleptycznie porównaj
koszt jaki mi przypadł w udziale to 90 PLN ( 120 to przesada )

jak będziesz już posiadaczem takowego felisilniczka to z orientujesz się czego tam jest za dużo i utnij co trzeba ...

feli-wentylatores znaczy element plasticzany jest sporo mniejszy i warto delikatnie wpasować na oś ten odzyskany z twego umarłego wentylatorka ...

życzę powodzenia .....

a ja idę wydłubać tacze hamulcowe i ogólnie zabrać się za czarną robotę hamulcowo tłoczkową ....
Ostatnio zmieniany: 20 kwietnia 2011 15:33 przez PiotrVN.

O: [DI]Wymiana nagrzewnicy w Disco 200TDi 20 kwietnia 2011 16:00 #36029

no patrz, pod dwóch latach się dowiaduję, że przepłaciłem
ale to pewnie za tą przekładkę śmigiełka tak mi przysolili

O: [DI]Wymiana nagrzewnicy w Disco 200TDi 21 kwietnia 2011 23:02 #36133

dzięki za rady fakt zadziałało organoleptycznie, wiązłem stary wymontowany z nagrzewnicy wentylator pojechałem na szrocik i gośc z wielkiej starej szopy spod sterty najróżniejszych wentylatorków wyciągnął jeden wymontowaliśmy z obudowy.... i CUD identyczny a napewno nie był z disco!!! gość powiedział ze to chyba z corsy (choć nie było na nim opisu jak to zwykle na szrotach) ot taka nowość, a cała impreza kosztowała mnie 50 złociszy.
Dziś to zamontowałem i sprawdziłem: i jestem teraz dumnym posiadaczem (jak) nówki nagrzewnicy
dzięki za wsparcie!!!
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.16 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.