IID bardzo prosty, intuicyjny i sporo fajnych narzędzi szybko dostępnych. Nie sprawdziłem wszystkiego bo skupiłem się na ogarnianiu błędów:)

Zerknij tutaj na manuala
drive.google.com/drive/folders/1CIck2MRqQzL0GmEzE3NkyogIRZMsNzx3?usp=sharing
Choć powiem CI że mam wrażenie że nie pokazuje wszystkich błędów....mówie tutaj w odniesnieniu do SDD. W SDD chyba było wiecej błędów widocznych. Niestety ze względu na brak czasu nie porównałem jednego i drugiego.
Wracając do moich błędów....
W pierwszej kolejności chcę zrobić następujące rzeczy - pompa w baku daje tylko 0.3bar ale raczej stabilne nie spada przy 2.5-3tys rpm. Auto przyspiesza bez problemu nic się nie dzieje. Filtr wymieniłem miesiac temu na oryginalny z znaczkiem LR- delpji. Tak czy siak zrzucę zbiornik i sprawdze pompę jak coś to wymienie na walbro bo mam na półce.
Powiedz mi czy przy niskim ciśnieniu na LPFP będą jakieś błędy? Czytałem że nie zawsze się pojawiają a w skutek niskiego ciśnienia pompa wysokiego ciśnienie pracuje nie prawidłowo i mogą pojawiać się błędy jak moje.
W drugiej kolejności chce skalibrować sensor kierownicy. Niby nic robiłem z zawieszeniem ale nic mnie to nie kosztuje.Ale jeśli sensor kierownicy to byłby jeszcze inny błąd.
Czujniki ABS nie sprawdzałem jeszcze czy odczyt z nich jest jednakowy - sprawdze bo to bardzo łatwo na IID. Ale jeśli czujniki ABS by coś mieszały to były by jeszcze inne błędy.
Na skrzyni jest kondensator od zakłóceń radia, który też czasami miesza - wezmę go i odłącze.
I na sam koniec będe szukał uszkodzonej wiązki....ale cholera jeśli by wiązka była uszkodzona to wywalał by błędy cały czas. U mnie wyskakuje to nie regularnie. Czasami dobrze jest 30km czasmi 15km.
Mam wrażenie że błedy te wywala w momencie jak zwalniam tzn skrzynia redukuje biegi i naciskam hamulec. Czujnik stopy wymieniony:(
Jest jeszcze coś czemu bym mógł się przyjrzeć?