Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

kod radia alpine do Disco2
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA
  • Strona:
  • 1

TEMAT: kod radia alpine do Disco2

kod radia alpine do Disco2 25 marca 2018 14:36 #409171

Witam.
Zakupiłem na forum radio Alpine (oryginał do D2) ale nie dopytywałem się o kod, no i mam radio, ale co z tego. Czy ktoś wie z was jak odzyskać kod lub gdzie go wygrzebać ?

Odp: kod radia alpine do Disco2 25 marca 2018 16:41 #409176

jestem leniwym salcesonem i nie chce mi sie szukac w guglu

koszt takiej operacji to jakieś 20zł

Odp: kod radia alpine do Disco2 25 marca 2018 18:02 #409178

O dzięki ci wielki Kabarze, żeś mnie oświecił. No nie wiem jak ja ci się odwdzięczę, normalnie życie mi uratowałeś. Tyle to i ja znalazłem więc zbastuj człowieku bo nie wiesz czy szukałem czy nie i co znalazłem a czego nie znalazłem. Doczytałem, że można go odczytać z pamięci radia ale cóż ...
Ostatnio zmieniany: 25 marca 2018 18:08 przez rokitnik. Powód: dopisanie tekstu

Odp: kod radia alpine do Disco2 25 marca 2018 18:36 #409183

rokitnik napisał:
Doczytałem, że można go odczytać z pamięci radia ale cóż ...

Jak masz soft, wiedzę, programator pamięci z odpowiednim adapterem to odczytasz ale czy to się opłaci dla jednego radia?

Odp: kod radia alpine do Disco2 25 marca 2018 22:09 #409214

wojteks07 napisał:
rokitnik napisał:
Doczytałem, że można go odczytać z pamięci radia ale cóż ...

Jak masz soft, wiedzę, programator pamięci z odpowiednim adapterem to odczytasz ale czy to się opłaci dla jednego radia?

Jeżeli to wszystko ma (a przede wszystkim wiedzę)... to się opłaci!

Odp: kod radia alpine do Disco2 25 marca 2018 22:20 #409216

Też jestem w dupie z radiem Alpine ,a nawet chyba z dwoma takimi radiami :/ Na jednym świeci mi "CODE" jak wyświetlacz odpali po czasie napis. Drugie kupiłem w niewiedzy w ciemno że cholera ma opcje z kodem.. Drugiego jeszcze nie podłączałem ale pewnie będzie muka pt; "CODE". Oby wyświetlacz działał w nim prawidłowo...
Może to pomoże?
kody-radio.pl/samochody/firma
Ostatnio zmieniany: 25 marca 2018 22:48 przez Trophy.

Odp: kod radia alpine do Disco2 26 marca 2018 15:41 #409267

Każdy kto ma na dziupli napisane serwis cb, radia samochodowe czy nawigacje samochodowe powinien sobie z tymi kodami poradzić w 2 minuty. W moim d2 było kiedyś radio fordowskie i po wymianie akumulatora magik na muchoborze odczytał kod bez problemu.

Odp: kod radia alpine do Disco2 26 marca 2018 16:10 #409270

zrób zdjęcia wszystkich naklejek na radiu i front radia to może uda mi się Ci pomóc

Odp: kod radia alpine do Disco2 4 kwietnia 2018 21:49 #410587

Oke. Jutro porobię foty tego radia co kupiłem i leży na półce. Tego co mam w aucie jeszcze nie wyjąłem bo mocno siedzi i muszę dorobić klucze dobre z haczykiem. Ale ono na złom bo wyświetlacz pada jak wspomniałem...

Odp: kod radia alpine do Disco2 4 kwietnia 2018 21:57 #410588

Słuchajcie. Ja swoje możliwości co do zdalnego rozkodowania tych sprzętów wyczerpałem.
Poddaje się.

Odp: kod radia alpine do Disco2 7 kwietnia 2018 21:45 #410827

Jest w Szczecinie dobry elektronik. Kolega mi go polecił. Wyjął z moich dwóch radio kody. Te radio co mi zamontował dodatkowo tak zrobił że już kodu wołać nie będzie pomimo że go znam. Jest to facet który jest fascynatem i lubi to co robi.Okazało się też że w tym radio co mi wyświetlacz szwankuje to nie on jest uszkodzony tylko coś głębiej i on to naprawi tylko potrzebuje na to więcej wolnego czasu i że będę mieć drugie na zapas... Wytłumaczył mi też dlaczego w moim poprzednim DII takie samo radio kodu nigdy nie wołało.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.11 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.