Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

[D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA

TEMAT: [D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3

Odp: [D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3 22 października 2019 18:03 #458606

Problemem z dłubaniem w TD5 nie jest silnik a skrzynia biegów....automat unosi 400Nm a mamual jeszcze mniej...

Odp: [D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3 22 października 2019 18:14 #458610

ciasteczkowypotwor napisał:
A co chcesz za to ECU z automatu?

Spokój ducha, bo transakcja była wymienna
Pisz do yacho, może je jeszcze ma.

Odp: [D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3 22 października 2019 18:45 #458615

b0ch3n napisał:
Wczoraj żeśmy dokonali przeszczepu i pacjent w końcu widzi że mu się sprzęgło wciska

Werdykt: ECU z automatu nie nadaje się do manuala, nie ważne jakie modły się nad nim odprawi.

A kto ci poeiedział że się nie nadaje? Robiłem dwie przekładki skrzyń, i za każdym razem się dogadywały
Ostatnio zmieniany: 22 października 2019 18:46 przez ROBBIL.

Odp: [D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3 22 października 2019 19:47 #458622

No właśnie nikt mi nie powiedział, sam w końcu do tego doszedłem
Jeździć to to jeździ, ale nie można nazwać tego 100% kompatybilnością.
Sprawdź czy działa Ci tempomat albo w odczytach NC czy widzi wciśnięte sprzęgło.

BTW. Ten czujnik od sprzęgła to nie tylko do tempomatu jest potrzebny. Również obniża obroty silnika po wciśnięciu sprzęgła i brak tego był odczuwalny.

Odp: [D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3 22 października 2019 20:22 #458624

b0ch3n napisał:
No właśnie nikt mi nie powiedział, sam w końcu do tego doszedłem
Jeździć to to jeździ, ale nie można nazwać tego 100% kompatybilnością.
Sprawdź czy działa Ci tempomat albo w odczytach NC czy widzi wciśnięte sprzęgło.

BTW. Ten czujnik od sprzęgła to nie tylko do tempomatu jest potrzebny. Również obniża obroty silnika po wciśnięciu sprzęgła i brak tego był odczuwalny.

Trzeba wiązke podpiąć i chula normalnie. U mnie już ponad 50 tyś km
Tempomatu nie mam, to nie powiem. Ale skoro z obrotów schodzi normalnie, to znaczy że jest ok

Odp: [D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3 22 października 2019 21:30 #458627

Jesteś pewny że hula?
Bo u mnie nie hulał a wiązkę mam z manualna.
Skok obrotów czuć najlepiej podczas parkowania w ciasnych miejscach gdzie się przerzuca jedynkę i wsteczny. A najłatwiej to sprawdzić... Nanocomem
Chyba gdzieś kiedyś wyczytałem że to nie kwestia wiązki a kompy po prostu różnią się fizycznie, ale źródła szukać raczej nie będę.

Odp: [D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3 22 października 2019 22:12 #458630

b0ch3n napisał:
Jesteś pewny że hula?
Bo u mnie nie hulał a wiązkę mam z manualna.
Skok obrotów czuć najlepiej podczas parkowania w ciasnych miejscach gdzie się przerzuca jedynkę i wsteczny. A najłatwiej to sprawdzić... Nanocomem
Chyba gdzieś kiedyś wyczytałem że to nie kwestia wiązki a kompy po prostu różnią się fizycznie, ale źródła szukać raczej nie będę.

Jak jest przekładka z automata, trzeba czujnik sprzęgła wpiąć w w wiązke w aucie w kostke pod kierownicą. Reszta wiązki jest taka sama. Bez tego faktycznie z obrotów nie schodziło

Odp: [D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3 23 października 2019 07:58 #458640

Zabol napisał:
Problemem z dłubaniem w TD5 nie jest silnik a skrzynia biegów....automat unosi 400Nm a mamual jeszcze mniej...

Manual 360 - stąd nazwa.

Odp: [D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3 23 października 2019 09:06 #458644

Vecna napisał:
Zabol napisał:

Manual 360 - stąd nazwa.

A przypadkiem nie 380?

Odp: [D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3 23 października 2019 09:52 #458645

ROBBIL napisał:
Jak jest przekładka z automata, trzeba czujnik sprzęgła wpiąć w w wiązke w aucie w kostke pod kierownicą. Reszta wiązki jest taka sama. Bez tego faktycznie z obrotów nie schodziło

No co Ci mam powiedzieć, u mnie nie działało a magicznie zaczęło po zmianie ECU

Kangury:
...
the AUTO ECU has not instaled components (just some resistors) for clutch pedal sensing
...

Co wskazywałoby jednak na różnice w hardware

Odp: [D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3 23 października 2019 10:10 #458646

b0ch3n napisał:
ROBBIL napisał:

No co Ci mam powiedzieć, u mnie nie działało a magicznie zaczęło po zmianie ECU

Kangury:
...
the AUTO ECU has not instaled components (just some resistors) for clutch pedal sensing
...

Co wskazywałoby jednak na różnice w hardware

Pewnie też zależy od wersji. Np. poliftowy ECU spokojnie pojedzie na dwuścieżkowym pedale gazu, trzeba tylko zmienić ustawienia. Więc możliwe, że pod koniec produkcji zrobili to bardziej konfigurowalne = tańsze.

Odp: [D2] Różnice w ECU - EU2 vs. EU3 23 października 2019 18:50 #458698

vip napisał:
Vecna napisał:
Zabol napisał:

Manual 360 - stąd nazwa.

A przypadkiem nie 380?

Tak, oczywiście, że 380
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.22 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.