Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Ładowanie jest, ale czerwona lampka na desce się świeci
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Ładowanie jest, ale czerwona lampka na desce się świeci

Odp: Ładowanie jest, ale czerwona lampka na desce się świeci 15 stycznia 2019 23:33 #438394

Czujnik od diody był walnięty. Przy okazji szczotkotrzymacz wymieniony. Ładowanie ok. 13,6 pod obciążeniem. Szału wciąż nie ma.

A przy okazji padł akumulator, pewnie od ciągłego niedoładowania, ale dziwi mnie to on miał 3 mce, a jednak jakieś tam ładowanie było, w najgorszym okresie na poziomie 13v.

Odp: Ładowanie jest, ale czerwona lampka na desce się świeci 16 stycznia 2019 08:14 #438410

Pobudziłeś moją ciekawaść....jaki czujnik od diody???

A 13,6V pod obciążeniem nie jest źle....możesz jeszcze sprawdzić napięcie na samym alternatorze bo może się okazać, że na przewodach masz spory spadek i stąd to napięcie...

Odp: Ładowanie jest, ale czerwona lampka na desce się świeci 16 stycznia 2019 08:55 #438414

Pod jakim obciążeniem? Przy zapalonym silniku i zaświeconych światłach powinno być ponad 14. Najlepiej by było naładować akumulator prostownikiem, odpalić auto i zobaczyć po 10-15 minutach napięcie na akumulatorze i w drugim miejscu czyli bezpośrednio na alternatorze.

Odp: Ładowanie jest, ale czerwona lampka na desce się świeci 16 stycznia 2019 10:19 #438431

A w międzyczasie poprawić szeroko pojętą "masę" na klemach, rozruszniku, alternatorze...
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.20 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.