Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Discovery 2 nie zamyka wszystkich drzwi z kluczyka
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Discovery 2 nie zamyka wszystkich drzwi z kluczyka

Discovery 2 nie zamyka wszystkich drzwi z kluczyka 11 stycznia 2019 18:06 #437598

Witam. Zauważyłem pewien problem. Nie mogę zamknąć wszystkich drzwi z kluczyka. Centralny działa, otwiera i zamyka, z pilota, oraz z guzika w środku auta, otwiera wszystkie drzwi z kluczyka, natomiast zamyka tylko drzwi kierowcy. Kupiłem cały nowy zamek ale nadal jest to samo. Czy jest tam jakaś centralka odpowiedzialna za to?

Odp: Discovery 2 nie zamyka wszystkich drzwi z kluczyka 11 stycznia 2019 19:02 #437610

Jest taka opcja w BCU,że można otworzyć z pilota tylko drzwi kierowcy jednym kliknięciem a resztę drzwi drugim.
U Ciebie jest z tego co zrozumiałem na odwrót.
Może Twój sterownik BCU zdziczał i trzeba mu kontaktu z komputerem diagnostycznym, by wrócił do rzeczywistości.

Odp: Discovery 2 nie zamyka wszystkich drzwi z kluczyka 11 stycznia 2019 19:46 #437617

FiSpCar napisał:
Jest taka opcja w BCU,że można otworzyć z pilota tylko drzwi kierowcy jednym kliknięciem a resztę drzwi drugim.
U Ciebie jest z tego co zrozumiałem na odwrót.
Może Twój sterownik BCU zdziczał i trzeba mu kontaktu z komputerem diagnostycznym, by wrócił do rzeczywistości.

Ja mam akurat Nanocom, ale to mówisz o opcji sterowania z pilota, a mój nie chce zamknąć po przekręceniu kluczyka w zamku. Przeczytałem właśnie że odpowiada za to bcu i idm, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać.

Odp: Discovery 2 nie zamyka wszystkich drzwi z kluczyka 11 stycznia 2019 21:27 #437635

Skończył się kabel od zamka do BCU?

Próbowałeś wprowadzić EKA przez gmeranie kluczykiem? Jest reakcja diody?

Odp: Discovery 2 nie zamyka wszystkich drzwi z kluczyka 12 stycznia 2019 21:39 #437795

Udało się ogarnąć. Podałem masę na przewód zielono-niebieski do kostki pod skrzynką bezpieczników i zadziałał. Wyjąłem wiązkę z drzwi i okazało się że przewód jest przerwany. Wystarczyło polutować i gra

Odp: Discovery 2 nie zamyka wszystkich drzwi z kluczyka 12 stycznia 2019 21:41 #437798

Master808 napisał:
Udało się ogarnąć. Podałem masę na przewód zielono-niebieski do kostki pod skrzynką bezpieczników i zadziałał. Wyjąłem wiązkę z drzwi i okazało się że przewód jest przerwany. Wystarczyło polutować i gra

Brawo Ty , brawo misha.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.10 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.