Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Halogeny, dodatkowe oświetlenie.
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Halogeny, dodatkowe oświetlenie.

Halogeny, dodatkowe oświetlenie. 1 czerwca 2010 00:19 #4631

Witam.
Chory niedowidzi w ciemnościach. Lekarz zaleca więcej światła. Niestety chory to rencista, a renta go nie rozpieszcza. Należy spodziewac sie, że chory będzie chciał "podetrzec sobie .....szkłem" i zaoszczędzic. Pomyślał o takim zestawie artystycznym:
www.allegro.pl/item1053442345_halogen_dalekosiezny_hella_rallye_700_ff_zestaw.html
www.allegro.pl/item1030184636_halogen_hella_rallye_1000_przeciwmgielny_nowy.html

Pomocy, bo ciemno. "Ciemnośc widze, ciemnośc widze, widze ciemnośc".
A pozatym takie lampeczki na bagarzniczku to conajmniej +7 do lansu
Powiedzcie co o tym myślicie.
Wiem, wiem. Tematów o podobnej tematyce mnóstwo ale mnie chodzi o te konkretne modele.
Ostatnio zmieniany: 1 czerwca 2010 00:20 przez !marysia!.

O: Halogeny, dodatkowe oświetlenie. 1 czerwca 2010 00:28 #4633

przeciwmgielny na bagażnik to raczej odpada - za wysoko i zdecydowanie bedzie przeszkadzał zamiast pomagać...

O: Halogeny, dodatkowe oświetlenie. 1 czerwca 2010 00:30 #4634

ToNic napisał:
przeciwmgielny na bagażnik to raczej odpada - za wysoko i zdecydowanie bedzie przeszkadzał zamiast pomagać...

Nawet jak będzie zamieszczony jako reflektor zewnętrzny aby oświetlac bardziej na boki?

O: Halogeny, dodatkowe oświetlenie. 1 czerwca 2010 00:37 #4636

A artykuł czytał, tam napisałem o rodzaju lamp

Generalnie jest szkoła że dwie skrajne dają przeciwmgielne - to taka sama lampa H1 , z tym że lustro jest tak wykonane że wiązka zamiast skupiać się w dal (jak w dalekosiężnych) jest rozprowadzana na boki, ale bliżej.

ja osobiście mam 4x dalekie na dachu z tym że skrajne skierowane lekko w bok i jest bardzo dobrze. Do świecenia szeroko i blisko masz pmgłowe seryjne i światła mijania. Ewentualnie wesemy robocze. Nie ma sensu tego dublować moim zdaniem jak już montować na dach to dalekosiężne i ładnie ustawić.

O: Halogeny, dodatkowe oświetlenie. 1 czerwca 2010 00:39 #4637

!marysia! Jak chcesz mieć jasność to zapodaj sobie dalekosiężne Wessemy i do tego włóż sobie HIDy z alledrogo za 120pln. Będzie pan zadowolony !

O: Halogeny, dodatkowe oświetlenie. 1 czerwca 2010 00:42 #4638

kumpel w patrolu ma jako dodatkowe nad zderzakiem takie cuś drogowe założone z palnikami ksenonowymi . I nie widzi ciemności - ciemność widzi jego i ucieka

ja mam jakiś wynalazek z przodu ino wsadziłem ksenon i jest roznica ogromna. Jeden minus - ksenon musi sie rozjarzyć, więc jeśli ma to być "zamiast" długich, to odpada ...

pzdr

O: Halogeny, dodatkowe oświetlenie. 1 czerwca 2010 00:51 #4640

Tutaj ładnie widać. Pierwsze to normalne mijania. Następne to 2x na ramie, potem 2x na boki i 2x w dal.
Z resztą poczekaj chwilę , przyjedziesz , ocenisz pomacasz .

Co zaś do modeli pierwsze to praktycznie to samo co moje tylko bez pierścienia pozycyjnego i metalowej obudowy. Drugiego nie znam , ale znając hellę to dobry produkt.
Ostatnio zmieniany: 1 czerwca 2010 00:54 przez Winu.

O: Halogeny, dodatkowe oświetlenie. 1 czerwca 2010 07:13 #4642

win32 napisał:
A artykuł czytał, tam napisałem o rodzaju lamp

A cytał, bo skąd niby miał wiedzieć o doświetlaniu na boki
A tak serio chodzi mi o lampy, które zamieściłem w linkach.
Bo powiem szczerze, że po przepatrzeniu kilkudzisięciu ofert zakupu lamp - ceny, zabijają
Wiem, wiem płacimy za jakość, za możliwości ale i tak zabijają.

O: Halogeny, dodatkowe oświetlenie. 1 czerwca 2010 10:51 #4651

wesemy, wesemy, Marysiu... w naszym city nie kupuje się helli szkoda ich...

O: Halogeny, dodatkowe oświetlenie. 1 czerwca 2010 12:47 #4656

trzymałem ostatnio takiego wesema - Nie jest to zły produkt, zwłaszcza jeżeli priorytetem jest walor użytkowy. Jak popęka czy się zepsuje to bez żalu przy tej cenie można kupić nową

www.allegro.pl/item1056876284_halogen_reflektor_halogenowy_lampa_wesem_183mm.html
Jeżeli mogę doradzić, to wybierz model z markerem pozycyjnym (ta aurat ma na w5w) - poza estetyką ma to jednak walor praktyczny - ostatnio dzięki temu że świecił się pałąk na dachu facet nie wyjechał z podporządkowanej bo pałąk wystawał nad dachem kolejnego auta.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.19 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.