Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

[DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi
(1 przeglądających) (1) Gość
NEUROLOGIA

TEMAT: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 29 grudnia 2014 10:45 #215818

jakie masz disco (automat czy manual, EDC czy DDS)?

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 29 grudnia 2014 11:05 #215821

Ramo napisał:
Nowohucianin1982 napisał:
jak odepniesz wtyczkę, to się pokapujesz co i jak
o ile pamiętam, to trzeba odciąć te dwa przewody i je zaizolować żeby zwarcia nie było
te kawałeczki, które wychodzą z kostki należy zmostkować, czyli połączyć (zlutować)

Witam
Odpiąłem wtyczkę zmostkowałem dwa pomaranczowo-czarne kabelki od rozrusznika wg tej recepty i dalej nie gra. Czerwona kontrolka wciąż świeci ,a rozrusznik nie kreci. Czy ktoś wie co jeszcze wyrwać i zlutować w tej zielonej wtyczce ?

postimg.org/image/saq86xx2z/full/

Trochę wróżenie z fusów. Napisz który to rok auta, bo może masz innmobilizer starego typu. Czy masz pompe mechaniczną. Może nie wpiąłeś z powrotem wtyczki?

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 29 grudnia 2014 11:38 #215822

Wprawdzie strona po rosyjsku, ale robiąc tą instrukcją pozbyłem się dokuczliwości Immo. Polecam -

forums.lr4x4.com/index.php?showtopic=86

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 29 grudnia 2014 12:39 #215830

witam

disko rok 96 300 tdi
pompa ...cholera przyglądałem się ale nie wiem jak rozpoznać mechaniczna od tej drugiej w każdym razie tylko kabel do czujnika jest podłączony , więcej kabli nie widzę .
Ale wczoraj znalazłem zielone pudełko i zmostkowalem dwa kable od '' podobno'' rozrusznika ale nie działał.

Dziś rano zobaczyłem ten opis ...

/////Disko I z EDC i Td5 zneutralizowanie immo tylko poprzez komputer diagnostyczny.

A tak dla potomności to : występuje jeszcze jeden rodzaj immo w disko I i jest ukryty cały w zielonej skrzyneczce(maja inne oznaczenie zielonej skrzyneczki).Przewaznie wystepuje w zestawie z immo na pompie wtryskowej.
I tak
- na pompie za pomocą naostrzonego śrubokreta rozbijamy plastikową obudowę i odkręcamy dwie zrywalne śrubki . Oczom naszym ukarze się zalany w czyms układ scalony do którego podłączony jest samotny czarny przewód . Jest to przewód bezpośrednio do elektrozaworu. Ten przewód łączymy ze środkowym przewodem kostki która dochodziła do pompy.
- drugim posunięciem jest odnalezienie zielonej skrzyneczki ,która znajduje się pod nogami pasażera. Po odnalezieniu znajdujemy wtyczkę 12to pinowa( na zdjeciu powyżej zielona wtyczka). Rozłożenie pinów w niej jest 6 pinów z jednej strony , 4 z drugiej i dwa na środku. Mostkujemy piny środkowe.

Zapominamy o immo./////

i polutowałem te pomarańczowo czarne kable tak jak były poprzednio , a zmostkowałem dwa dolne piny we wtyczce wg opisu z dnia dzisiejszego. Teraz efekt jest taki, ze pomimo świecącej kontrolki immo silnik startuje na jeden obrót a później coś go odcina i po chwili to samo. Następnie zajrzałem na pompę i [chyba bez wyjęcia jej się nie obędzie] nie znalazłem magicznej pokrywy, którą kolega opisał ,że trzeba potraktować ją śrubokrętem i na tym utknąłem ...

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 29 grudnia 2014 12:41 #215831

za radiem nie mam żadnej magicznej skrzyneczki tylko ta zielona u pasażera

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 29 grudnia 2014 14:26 #215834

Mam pompę mechaniczna ja pierdziu już wiem hura , o kurcze ale auto nadal nie działa

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 29 grudnia 2014 17:35 #215864

Jeszcze to musisz zrobić, bo Ci odcina paliwo pomimo tego, że auto odpala:

-na pompie za pomocą naostrzonego śrubokreta rozbijamy plastikową obudowę i odkręcamy dwie zrywalne śrubki . Oczom naszym ukarze się zalany w czyms układ scalony do którego podłączony jest samotny czarny przewód . Jest to przewód bezpośrednio do elektrozaworu. Ten przewód łączymy ze środkowym przewodem kostki która dochodziła do pompy.

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 31 grudnia 2014 08:13 #216188

No i działa uff...
Dziękuje pacjentom za pomocne informacje
Popróbowałem rożnych opcji jednak auto nie odpalało
W końcu doczytałem ze nijaki Gibon z Land Store pomógł Kornikowi
no i zadzwoniłem opisałem stan chorobowy i rodzaj organów .
Otrzymałem odpowiedz ze należy zamostkowy kabelek czarno-czerwony z żółtego przekaźnika znajdującego się parę centymetrów od sławnej zielonej skrzyneczki i dddddddddzzzzzzzzzialaaaaaaaaa.

Dziękuje raz jeszcze WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2015

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 1 stycznia 2015 21:50 #216439

Cześć i wszystkiego dobrego w Nowym Roku....

podczepiam się do tematu:)

tak więc mam disco 96 automat pompa elektroniczna. jak pozbyć się immobilizera!

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 7 lutego 2016 12:32 #273180

Witam,i mnie dopadło.Pacjent dizel w automacie,pompa?,zielone pudełeczko po stronie pasażera.
Zrobione,w zielonym pudełeczku zmostkowane dwa przewody-pomarańczowo-czarne,rozrusznik kreci.
Kostki odpięte od niego (zielone p).,dioda czerwona nie świeci,centralny nie działa.
Ezawór- na pompie łączone przewody środkowy(wtyczka z 3 przewodami) z przewodem do zaworu-auto nadał nie zapala-rozrusznik kręci.Studiując wiedzę dostępną zostało chyba potraktować zawór śrubokrętem(destrukcja)

- na pompie za pomocą naostrzonego śrubokreta rozbijamy plastikową obudowę i odkręcamy dwie zrywalne śrubki . Oczom naszym ukarze się zalany w czyms układ scalony do którego podłączony jest samotny czarny przewód . Jest to przewód bezpośrednio do elektrozaworu. Ten przewód łączymy ze środkowym przewodem kostki która dochodziła do pompy.

allegro.pl/ShowItem2.php?item=5915125064&reco_id=b2fe48aa-cd8d-11e5-b0d7-02e028c1d167&ars_rule_id=201

widzę taki zawór na mojej pompie i nie bardzo wiem co tam rozwalić chodzi o ten czarny element?

Zgłupiałem z tym wszystkim

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 5 lipca 2016 21:12 #299989

szybkie pytanie, mam wyrzuconą pompę EDC i rozrusznik bezpośrednio od stacyjki, w związku z tym auto odpala zawsze, nawet jak wyjmę zieloną wtyczkę. czy jak podłączę inną centralkę z alledrogo do kabli od siłowników (pom i róż) to będzie takie coś działać? postimg.org/image/saq86xx2z/full/ centralkę wsadziłbym taką: allegro.pl/uniwersalny-sterownik-centralnego-zamka-maxicar-fv-i5202956183.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=156536

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 5 lipca 2016 23:21 #300049

... wiec taki temat wywalic srodkowy panel deski i na nagrzewnicy pojawi sie sterownik immobilajzera , trza ciach i w dupie reszta hehehe, powodzenia

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 3 września 2016 00:44 #307952

No i stało się, a właściwie auto se zostało bo ja poległem w walce z IMO.
Auto stoi a mnie odwieziono do domu.

Odkąd sięgam pamięcią a sięgam ze 3 lata wstecz, to zawsze pilot słabo działał, no człek leniwy i bateryjki nie wymienił.
Od czasu do czasu podczas dłubania w elektryce IMO sobie zadziałało, ale kilkoma kliknięciami pilota stłumiłem jego zapędy.
Ale wczoraj porażka, IMO w postaci mrygającej kontrolki blokady auta zagościło na dobre odcinając rozrusznik.

Plan następujący:
Wywalić całkowicie IMO i pozostać na centralnym i kluczyku,( jak coś centralny też można wywalić )
Pacjent Disco 300TDI bez EDC z 97r.
Zielona skrzyneczka namierzona i połączone jak Jaś z Małgosią dwa pomarańczowo-czarne kabelki ( niby od rozrusznika ), nic to nie dało, rozrusznik nie kręci lampka dalej miga. ( połączyłem te z kostki, te biegnące do kostki sobie dyndają dalej)
Ściąganie klemy na godzinę i dłużej nie pomogło, modlitwy i groźby też nie zdały egzaminu.
Czy da się po prostu wywalić całkowicie IMO ? Wywalić zieloną skrzyneczkę ?
A ta pętla IMO na około stacyjki też może być wywalona ?
Za każdą radę dziękuje, rano zbieram informacje, narzędzia i idę w kierunku tego mrygającego potwora na kolejną walkę.
Pozdrawiam Saper

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 28 grudnia 2016 19:22 #330739

Nowohucianin1982 napisał:
jak odepniesz wtyczkę, to się pokapujesz co i jak
o ile pamiętam, to trzeba odciąć te dwa przewody i je zaizolować żeby zwarcia nie było
te kawałeczki, które wychodzą z kostki należy zmostkować, czyli połączyć (zlutować)

czyli rozumiem ze jak mam IMO w zielonej skrzyneczce pod nogami pasażera to żeby wywalić immobiliser mam
1)wypiąć zieloną wtyczkę z płytki green boxa,
2)odciąć dwa przewody pomarańczowo- czarne idące z wiązki do zielonej wtyczki i je zmostkowac od strony wiązki, a nie od strony wtyczki.
3)Dwie odcięte końcówki przewodów pomarańczowo czarnych wystające z zielonej wtyczki zaizolować każdy z osobna (nie mostkować ich)
4) wpiąć ponownie zieloną wtyczkę w płytę green boxa

i tak zrobie obejście uruchomienia rozrusznika?

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 28 grudnia 2016 20:07 #330750

Mi kumpel (akurat z elektryki jestem d..pa) coś też robił przy rozruszniku.

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 5 stycznia 2017 19:31 #332274

gorylpl1. Jam tak uczynił i nic to nie dało, Ba potem polutowałem wszystko na nowo i od tej pory magia:D. Dzieją się cuda. Jak to bym marzył mieć auto odpalane z kluczyka bez jakiegokolwiek Imo.
Jeżeli kolego uda Ci się to wywalić błagam powiedz jak to zrobiłeś, ja nie daje już z tym psychiczni rady .
Pozdro

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 5 stycznia 2017 19:43 #332278

Przypomnę co DarekS pisał
"Jest też metoda rzeźnicka (z 10AS odcinamy kable od kierunkowskazów ... żeby nie migotały co chwilę, oraz zwieramy dwa czarne z żółtym paskiem ze sobą... żeby odzyskać kontrolę nad rozrusznikiem)"
Ostatnio zmieniany: 5 stycznia 2017 19:44 przez Pepek.

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 13 stycznia 2017 10:34 #333841

Cześć,
to teraz ja mam problem,
auto nie odpala, alarm nie działa, piloty nie działają, centralny w zamku z kluczyka w drzwiach nie działa, nie świeci się kontrolka na tablicy ten mały czerwony samochodzik.

Samochód to 300 Tdi z 1995 automat, anglikański, mam zieloną skrzyneczkę.
jaka jest procedura w moim przypadku?
Ostatnio zmieniany: 13 stycznia 2017 10:35 przez sirBartek.

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 13 stycznia 2017 11:00 #333845

Prąd masz?

Głupie pytanie - kontrolki się świecą na zapłonie? Jak tak to skrzynka w P lub N?
Ostatnio zmieniany: 13 stycznia 2017 11:01 przez Vecna.

Odp: [DI]Jak wywalić immobilizer w 300tdi 14 stycznia 2017 12:13 #334218

prąd mam,
oczywiście wajcha na P lub N. Aż taki tępy nie jestem!
Moderatorzy: cobra75
Wygenerowano w 0.21 sekundy

Wszelkie prawa zastrzeżone - logo landklinika.pl chronione jest prawem autorskim. Wykorzystywanie bez pisemnego zezwolenia zabronione.