Kable zamocowane do ramy, do tunelu nic oprócz hebla nie montowałem. Kable są na tyle sztywne że nie latają, a od hebla do ramy jest nie duża odlgłość więc nie ma potrzeby dodatkowego mocowania kabli.
Co do hebla kolega powyżej zapodał.
Kable nie są jakoś wybitnie długie, z tego co pamiętam to od aku do hebla poszło 1,8m.
Hebel mam taki co pisze 500A, taki miałem, taki zamontowałem , licząc się z tym, że go wymienie

na mocniejszy. W heblu, moim skromnym zdaniem ważne jest to aby docisk styków był bardzo mocny, bo inaczej jak słabo będzie dociskał to wtedy będzie się grzał, aż się zjara, no i im szczelniejszy tym lepsza komora gaszeniowa łuku elektrycznego. Poza tym w elektryce podstawą jest dobry kontakt (styk), a jak bedziesz chciał przyjarać ze sobą styki to wystarczy że na obciązonej działającej wyciągarce przekręcisz kluczyk w heblu, to i w heblu 2000A możliwe że się styki zespawają.
Ja znalazłem takie heble
hebel 1000A
hebel 2000A
hebel 1000A
Zastanawiałem się też nad drugim głównym heblem przy aku, bo w przypadku zespawania się hebla od wyciągarki, można szybko maskę otworzyć i rozłączyć aku.
W ostateczości pozostaje coś na wzór
tego :woohoo: